Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #147 - Rojda Grill Restaurant, Bécs (Ausztria)

2018. április 09. - Csabi Konyhája

A kettes számú tesztelés Bécsben történt a sokak számára biztos ismerős Viper Room névre hallgató szórakozóhely tőszomszédságában. A koncertünk előtt kebaboztunk egyet, ami egy elég erős felütésnek bizonyult, hiszen mind ízre mind adagra egészen kiválóan teljesített és hamar megakadt a szemem az étlap burger szekcióján. Ugyan én nem nagyon hiszek abban, hogy egy kebabozónál érdemes lehet igazán jó burgert keresni, de mivel a másnapot is itt töltöttük, adta magát, hogy mégis tegyek egy próbát.

dsc04765.JPG

Tovább

Burger Mustra #146 - derfreiBurger, Freiburg (Németország)

Az elmúlt másfél hónapban kicsit szünetelt a blog, mivel zenekari teendőimnek köszönhetően nem igazán volt időm se tesztelgetni, se főzni, és ha mégis, akkor pedig cikkírásra végképp nem maradt már se időm se energiám. Márciusban egy elég komoly Európa turnén voltam, ami idő alatt mindössze két tesztelésre adódott lehetőségem, mivel egyébként lényegében minden állomáshelyen igencsak komoly étkekkel és italokkal vártak minket, így igazából csupán a nem túl sok, mindössze kettő szabadnap során került sor némi mustrára.

dsc04680.JPG

Tovább

Caramba! Már megint hiba csúszott a folyamatba

A Don Pepe új szendvics különlegessége is elhasalt a konyhában.

Nagyon lelkes voltam, amikor megláttam a februári ajánlatait a Don Pepének, hiszen pizza, hamburger és szendvics fronton is egészen extrém és roppantul kívánatos összeállításokkal rukkoltak elő. Aztán sajnos jött a pizzás csalódás, és kissé félve ugyan de második körben a Caramba! névre keresztelt havi kemencés szendvics különlegességgel (1880.-) próbálkoztam az óbudai egységben, ahol az utóbbi időben ebben a műfajban mindig magas minőséget sikerült produkálni.

dsc04556.JPG

Tovább

I. "Séfháború" - 6 rejtélyes fogás!

Március végén, Szegeden kerül megrendezésre ez a nem mindennapi esemény.

A blog olvasóinak már nem hiszem, hogy bemutatásra szorulna a Sárréti Chilifarm. Fantasztikus termékeik mellett, netes bejegyzéseik, kitelepüléseik, különböző megjelenéseik is élményszámba mennek, most pedig Szeged városában csinálnak egy frenetikus gasztro eseményt a Monster Downtownnal közösen, amivel kapcsolatban az alábbiakban megtaláltok minden fontos információt!

sef.jpg

Tovább

HARI KEBAB - Ahol biztos, hogy szeretnél még egy harit!

Az előítéleteken túl, avagy élet az aluljárókon és a körúton kívül.

Manapság már szinte szitokszónak számít gasztro körökben a gyros, de ez persze nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag szemetet lehet ebben a műfajban találni idehaza, bár az tény, hogy alaposabb utánajárást igényel a dolog, ha az emberfia valami igényesre vágyna ezen a téren. Még csak márciusban lesz egy éve, hogy a fővárosi Hari Kebab megnyitásának köszönhetően egy igazán értékes és különleges versenyzővel gazdagodott a főváros  gasztrotérképe. Persze az erős kezdés után nem egyszer láttunk már erős hanyatlást, és épp ezért is érdekes most ez a cikk, mert annak idején ott voltam a nyitásnál, de valahogy feledésbe merült akkor a cikk megírása, most viszont egy újrázásnak köszönhetően elhatároztam, egy igen komoly értekezést írok az élményeim összességéről.

unnamed.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil