Egy jó barátomnak köszönhetem, hogy néhány évvel ezelőtt megismerkedtem a Bazilika közelében, a Lázár utcában található Chech In sörözővel. A hely elég kicsi, viszont roppant szimpatikus. Mi mindig csak úgy beestünk és üres asztal sose volt, így álldogálva szürcsölgettük a finomabbnál finomabb söröket, az pedig mindig is be volt tervezve, hogy majd egyszer rendes foglalással is visszatérek. Közben a 2014-es és a tavalyi Hamburger Day-en is előszeretettel választottam az ő standjukat két hambi között, 2016-ban pedig végre elérkezett az idő, és előzetes utánaolvasásnak köszönhetően szembesültem először is a ténnyel, hogy bizony van egy másik egységük is a Fővám tér közelében, illetve hogy ott hamburger is kapható! Értelemszerűen már foglaltam is az asztalt azonnal...
Ugye a különböző sajtos tészta variánsokról már sokszor írtam korábban, illetve én magam is előszeretettel veszek elő időnként egy régi, már jól bevált receptet, vagy éppen ismételten valami újításba fogok bele. A mostani alkalommal különös fontosságú volt a gyorsaság, mivel nagyon időszűkében voltam...
A nagykörút kellős közepén, a Király utcai villamosmegállónál található Raklap Bárral már elég régóta szemezgettem, lényegében napi szinten többször is eljárok mellette és már tényleg kíváncsi voltam, vajon mit nyújt a hely. Volt némi félsz bennem, illetve hallottam 1-2 lehangoló véleményt is az itt kapható burgerről, de végre eljött az idő, hogy saját magam bizonyosodjak meg arról, hogy mi is a helyzet.
Nagy káposzta rajongó vagyok, és a legutóbbi nagy sikerű currys székelykáposzta után nem állhattam le, így pont kapóra jött az újévi korhelyleves hagyománya, így aztán én is elkészítettem az én kis verziómat.