A blog rendszeres olvasói már nagyon jól tudják, hogy mekkora rakott tészta rajongó vagyok, aminek köszönhetően időről időre mindig jelentkezem valami fincsi újdonsággal, valami jó kis csavarral, különlegességgel megbolondított variációval. Most viszont úgy érzem elérkezett az idő, hogy kijelentsem, csúcsra értem a témában az alábbi recepttel!
Alapos összekavarást követően hozzáadtam 2 apróra kockázott paradicsomot is (28dkg), valamint felöntöttem 500g passzírozott paradicsommal. Még két evőkanálnyi dijoni mustárt is adtam hozzá, és ezt az alapot 10 percen keresztül rotyogtattam. Közben kifőztem 500g penne tésztát is, amivel aztán jó alaposan összekevertem. Az így kapott elegyet egy kiolajozott tepsibe öntöttem, a tetejére jalapeno karikákat helyeztem, végül beborítottam az egészet 25dkg reszelt ír vörös cheddar sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe toltam 25 percre, ami idő alatt a sajt valami egészen félelmetes módon nem csak ráolvadt a tésztára, de pont a legoptimálisabb módon ropogósra is pirult. A szokásos 15-20 perces pihentetést követően felszeltem, tálalásnál pedig frissen aprított jégsalátával szórtam meg a teljes hambiélmény kedvéért.
Mit is mondhatnék... Egészen félelmetes ízvilágú tésztacsoda született, ami persze értelemszerűen nem adja vissza 100%-ban egy hamburger elfogyasztásának élményét, de ez nem is baj. Tényleg nagyon ütős, különleges és rendkívül pikáns, nem utolsósorban pedig igencsak laktató lett a végeredmény. (6 adag)
Mit is mondhatnék... Egészen félelmetes ízvilágú tésztacsoda született, ami persze értelemszerűen nem adja vissza 100%-ban egy hamburger elfogyasztásának élményét, de ez nem is baj. Tényleg nagyon ütős, különleges és rendkívül pikáns, nem utolsósorban pedig igencsak laktató lett a végeredmény. (6 adag)