Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Currys fokhagymakrémleves

2015. február 02. - Csabi Konyhája

Tavaly már csináltam egy igen jól sikerült fokhagymakrémlevest, ami ugyan inkább emlékeztetett egy főzelékre, de nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. A fokhagyma ráadásul igen egészséges is, és hát így télvíz idején mindig jól jön egy kis egészségbomba, így aztán úgy döntöttem, újra előveszem ezt a jó kis levest, de persze ez alkalommal egy kicsit módosítva az összetevőkön.

Tovább

Burger Mustra #30 - Good Bar Good Burger, Budapest

A Kecskeméti utcában található Good Bar Good Burger egy igazán fájó hiányosság volt az eddigi Burger Mustrák történetében. Már sokszor tervbe volt véve egy teszt, de aztán valami mindig közbejött. Némi utánaolvasást követően realizáltam, hogy 2013 májusában nyílt a hely, nem tudom, én valamivel picit régebbire emlékeztem... Ezt a régóta húzódó látogatást végül úgy éreztem, hogy csakis egy dupla teszttel lehet méltóképp pótolni!

Tovább

Sajtos-tejfölös tepsis tarja hagymás-sajtos tepsis krumplival

Két évvel ezelőtt nagy sikerrel készítettem tepsis tarját két alkalommal (#1, #2) is egymás után. Most ismét kedvet kaptam hozzá! A kiindulási alap itt is ugyanaz volt nagyjából, mint anno, mégis teljesen más lett a végeredmény, főleg, hogy a köretet hozzá most külön készítettem el. Az elkészült étel egyébként egy messzi rokonságba is hozható akár a mátrai borzaskával...

Tovább

Burger Mustra #29 - Burger's Bar, Budapest

Ahogy azt már a legutóbbi cikkben is jeleztem, ráhajtottam a Kolosy tér és környéke által kínált lehetőségekre, így aztán eléggé adta magát, hogy a lényegében a Spirit Fooddal szemben található tavaly márciusban nyílt Burger's Bar legyen a következő áldozat. A forgatókönyv nem változott túl sokat, hiszen ezúttal is a DeVinoban melegítettünk be, és kis túlzással a hivatalos záróra előtt nem sokkal, éjjeli negyed 12 magasságában tértünk be az egységbe.

Tovább

Bazsalikomos karalábé-krémleves

A múltkori káposztás krémlevessel új erőre kaptam a témát illetően és hamar nekiestem ennek a régóta halogatott műnek. Az igazat megvallva nem vagyok túl tapasztalt karalábé fronton, aminek döbbenetes butaságára a leves készítése közben jöttem rá, a totális megsemmisülés pedig a szinte örömkönnyek között lapátolt leves közben ért utol.

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil