Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #26 - Instant, Budapest

2015. január 06. - Csabi Konyhája

Körülbelül évente egyszer valamilyen okból elkeveredek az Instantba, a budapesti éjszakai élet egyik megkerülhetetlen bástyájába, jelen esetben például egy jó kis év végi zenekaros megbeszélés & italozás volt az apropó. A helyet gondolom nem kell különösebben bemutatni a pesti lakosoknak, vagy bárkinek aki akár csak egyszer is megfordult a fővárosi éjszakai életben. Nagy meglepetésemre (vagy talán nem is olyan nagy meglepetés ez ma már), de ide is betört a burger forradalom és meg is beszéltük már az elején, hogy majd kilépőnek mindenképpen legyűrünk egyet!

Tovább

Savanyúkáposzta-krémleves

Régen főztem már krémlevest (e kategória pedig a kedvenceim egyike), így aztán újév napján újult erővel vetettem magam a főzőcskézésbe, hiszen még annyiféle leves várja, hogy elkészítsem, illetve megkóstoljam. A szóban forgó receptet nem is olyan régen egy újságban fedeztem fel és rögtön megragadta a fantáziámat!

Tovább

Burger Mustra #25 - Sza-Sa Burger, Budapest (Teleki tér)

A 2014-es Hamburer Day egyik pozitív meglepetése, illetve új felfedezése a Sza-Sa Burger volt és már akkor elhatároztam, hogy majd egyszer ellátogatok a természetes környezetében is a helyhez. Nos, mindennek megvalósulásához egy Bónusz Brigád ajánlat adta meg a végső lökést miszerint egy jó kis Sza-Sa Burger menüre lehetett szert tenni mindössze 990 forintért (ami egyébként maga a burger ára, tehát lényegében a menüsítés volt az ajándék). Hogy pontosan mit is tartalmaz a menü, én magam se tudtam, hiszen hamar rá kellett jönnöm, hogy az ajánlatban felhalmozott finomságok nem alkotják az ajánlat részét, aminek köszönhetően elég parázs viták alakultak ki a kommentek között, amire a Bónusz Brigád elég amatőr módon nem csak hogy nem válaszolt, de még csak az ajánlat leírását se javította a későbbiekben sem...

Tovább

Egy igazi gyöngyszemre leltem a Tisza-tónál! Itt jártam: Ladik Halászcsárda @ Poroszló

Nemrégiben egy a Tisza-tónál, egész pontosan Poroszlón eltöltött pár nap során botlottunk bele ebbe a rendkívül szimpatikus helybe már a legelső napon. Mivel még bőven dél előtt járt az idő, ugyan még üres volt az összes asztal a Ladik Halászcsárdában, de szerencsénkre ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy még ne lehetett volna rendelni az egyébként hihetetlenül komoly és gazdag étlapról. A legnagyobb bajt az jelentette, hogy borzasztó nehéz volt csupán egyetlen fogás mellett letenni a voksomat...

Végül a húsos palacsinta mellett döntöttem "Ladik" módra (1390.-), italnak pedig egy jó kis 2007-es muskotályt kértem, ha már voltak ilyen jó kis borok is az itallapon. A fatüzeléses kályha, a piros kockás abrosz, mind nagyon jó kis családias hangulatot árasztott és a kiszolgáló személyzet is abszolút 10/10 volt. Kb. 20 perc múlva meg is érkeztek az étkek, amik valami egészen elképesztő módon szuperül néztek ki, mennyei illattal és nem mellesleg pedig elég hatalmas adagok kerültek a tányérokba. Egyébként leginkább a harcsapaprikás és a hortobágyi palacsinta keverékeként kell elképzelni a választásom, amiből minden egyes falat maga volt a kánaán. 2db jól megtermett palacsinta kiváló harcsapaprikással megtöltve, rendkívül ízletes gombamártással gazdagon nyakonöntve. Egyszerűen tökéletes volt, semmilyen utófűszerezést nem igényelt.

Mivel nagyon szomorú lettem volna, ha még nem választhattam volna valamit az étlapról, így kötöttem egy olyan alkut magammal, hogy ha már úgyis nagy mákos guba fan vagyok, akkor még egy jó kis desszertnek nekivágok. Viszont mivel már így is eléggé jóllaktam, biztos ami biztos, megkérdeztem, hogy mégis mire számítsak mákos guba torta alatt. Megnyugtattak, hogy ez egy normális kis desszert lesz, ami az én értelmezésemben egy kis szelet süteményt takar... Ezt egyébként a 490 (!!!) forintos ár is alátámasztani látszott. Már a viszonylag hosszas várakozás is előrevetítette, hogy ez bizony nem tréfadolog lesz! Kb. negyed óra múlva meg is érkezett a mű, én pedig csak hüledeztem a látványtól. Egy óriási tál guba, jó sok vaníliaöntettel, rendkívül ízlésesen tálalva. Nagyon finom volt, csak mint otthon. Még ha majd' ki is durrantam a végére, ez akkor is igazán megérte!

Utóbbi idők egyik legkomolyabb éttermi élménye, minden szempontból tökéletes, otthonos, hangulatos kis hely, egészen elképesztő, baráti árakkal, kifogástalan minőséggel!



Currys csirke II.

Nagyon szeretem a curryt. Elég régen főztem már, és nemrég pont az eszembe jutott, így hamar előrevettem a programban és csináltam egy jó kis currys csirkét, amivel nem nagyon lehet mellélőni. Tavaly már elkészítettem egyszer, így most egy kicsit másképp közelítettem meg a dolgokat.


Két zacskó rizst feltettem főni, közben pedig felkockáztam 60dkg csirkemell filét, amit aztán egy tálban jól megborsoztam, sóztam és 2 tk őrölt gyömbért is hintettem rá, majd jól összeforgattam az egészet és hagytam pihenni. Két közepes fej vöröshagymát apróra kockáztam, amit némi olajon néhány perc alatt üvegesre pirítottam, majd jöhetett két duci fokhagyma gerezdet reszelve. 1-2 perc után a húst is hozzáadtam, fehéredésig pirítottam. Majd egy apróra kockázott kápia paprika és egy konzervnyi kukorica következett a sorban. Ekkor némi curryvel és őrölt gyömbérrel is megfűszereztem az egészet, majd kb. 5 percig együtt rotyogtattam az összetevőket. Ezután a készre főtt rizst is hozzáadtam, jól összekevertem, kicsit sóztam, illetve itt ízlés szerint egy kis őrölt erőspaprikával/chilivel is meg lehet még bolondítani az egészet, valamint újra adagoltam némi curryt is. Végezetül jöhetett 2 tojás, amit előtte felvertem már, majd hozzáöntöttem, és addig kevergettem, amíg készre nem sült. Ennyi. Baromi egyszerű, ám mégis nagyszerű az egész! (4 adag)


süti beállítások módosítása
Mobil