Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #29 - Burger's Bar, Budapest

2015. január 24. - Csabi Konyhája

Ahogy azt már a legutóbbi cikkben is jeleztem, ráhajtottam a Kolosy tér és környéke által kínált lehetőségekre, így aztán eléggé adta magát, hogy a lényegében a Spirit Fooddal szemben található tavaly márciusban nyílt Burger's Bar legyen a következő áldozat. A forgatókönyv nem változott túl sokat, hiszen ezúttal is a DeVinoban melegítettünk be, és kis túlzással a hivatalos záróra előtt nem sokkal, éjjeli negyed 12 magasságában tértünk be az egységbe.


Már kívülről is elég megnyerő a látvány, és belülről is megmarad a szimpátia. Van kiülős lehetőség is, ami nyilván nyáron elég kellemes tud lenni. A régi idők iskolai ülőalkalmatosságát felidéző forgós székek szimpatikusak, azt leszámítva, hogy a mi asztalunknál lévő szék ülőlapja már elég durván szálkásra volt törve, ami annak rendje és módja szerint bele is állt a lábamba kezdésként... Gyorsan orvosoltam a problémát egy cserével, így aztán teljes komfortérzet közepette vethettem bele magam a menülap tanulmányozásába. Előzetesen már rácsekkoltam a kínálatra, ami nagyon szemrevaló és tényleg nem egyszerű csupán csak egy valamit választani. Mondjuk nekem a mákos buci annyira nem adta, főleg hogy több helyen is császárzsemléhez hasonlították. Viszont például nekem nagyon tetszett a téli ajánlatok közül a francia burger, de végül a Gourmet Burger résztvevői közül a Cajunra esett a választásom. Nem véletlenül. Nagy sajtimádóként egyből megragadta a fantáziámat az összeállítás, miszerint a 20 dekás dupla húspogácsa cheddar sajttal és guajilo szósszal van megtöltve, ezen kívül pedig az alaptartozékok (jégsaláta, pardicsom, lila hagyma, Mr. Burger szósz) és még több cheddar kerül a hagyományos, amerikai lapos buciba. Egyébként nem teljesen világos számomra, hogy régebbi cikkeket nézegetve mostanra miért tűnt el a húspogácsák méreteinek kiírása mind a tábláról mind pedig a menüről. Ez számomra egy teljesen érthetetlen visszalépés.


Italnak egy jó kis házi bodzaszörpöt kértem, ami remek választásnak bizonyult. Bő 10 perc után meg is érkezik a burger, becsomagolt állapotban. A jópofa zsírpapírból kibontva széles mosolyra húzódik a szám, hiszen valami egészen dögösen nézett ki az egész és már alig vártam, hogy beleharaphassak. A zsemle tényleg a vékonyabb vonalat képviseli és egyébként nagyon rendben van, viszont egyértelműen a hús visz mindent ebben az összeállításban. Igazán mediumra, inkább medium rare-re lett sütve, teljesen rózsaszín a közepe és nagyon durván lucskos az egész a sok sajttól és a szószoktól. Egyébként kissé furcsamód leginkább a fokhagyma volt a leginkább uralkodó az ízvilágban, de ez nekem egyébként nagyon tetszett. Egy igazi fenséges ízkavalkád volt az egész, az összeállításban az extraként kért bacon szerepelt egyedül gyengén, hiszen ez még bőven elbírt volna pár perc pirítást. Az alap ár 1560 forint, ami ugye az ilyen Jucy Lucy jellegű burgereknél mondhatni korrektnek számít. Furcsamód az extrák között nem volt feltüntetve a bacon, nem is értettem, de egyébként 250 forintot kellett érte külön fizetni.


Összességében nézve végülis ez egy elég korrekt élmény volt, és mivel elég sok ínycsiklandozó fogás szerepel még az étlapon (a többi burger mellett a töltött burgonyák és a po'boy szendvicsek is csábítóak), így aztán elég sanszos, hogy még ide is vissza fogok térni egyszer a jövőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr58577142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása