Az első tojáspörköltem olyan jól sikerült, hogy lényegében biztos volt, hogy előbb vagy utóbb érkezni fog a folytatás. Nos, elérkezett az idő, és ez alkalommal kolbásszal bolondítottam meg az egészet. VIGYÁZAT! Ismét egy remekmű született! :)
Az első tojáspörköltem olyan jól sikerült, hogy lényegében biztos volt, hogy előbb vagy utóbb érkezni fog a folytatás. Nos, elérkezett az idő, és ez alkalommal kolbásszal bolondítottam meg az egészet. VIGYÁZAT! Ismét egy remekmű született! :)
A szóban forgó Avasi Sörház Étteremben a társaságunk két tagja is járt már korábban, így nem teljesen vakon tértünk be az egyébként elég pofás étterembe. Az étlap is igen változatos ételeket kínált, majd miután majdnem reflexből rámentem egy jó kis cipós jókai babgulyásra, végül inkább valami különlegesség után kutattam tovább. Némi töprengést követően a baconbe tekert harcsafilé (2190.-) mellett döntöttem, amihez még olívabogyós mártás és rösti is járt.
A múltkori amerikai sajtos tésztához vettem egy cserepes snidlinget, amiből elég sok megmaradt, úgyhogy rövid töprengést követően arra gondoltam, hogy csinálok egy kis tojáskrémet, amihez aztán majd jó bőkezűen fogom adagolni a snidlinget.
A Ramenkáról (rámen = japán hús/tésztaleves) korábban már sok jót olvastam/hallottam így nem csoda, hogy hamar felkerült a listámra. Ugyan hasonló kategóriában a Funky Pho valamelyest csalódást okozott, főleg a Kis Parázs árnyékában, úgyhogy igencsak magas elvárásokkal tértünk be egy szokásos hétfői megbeszélés után a Kazinczy utca elején található rendkívül pofás kialakítású helységbe.
Egyszerűen imádom a sajtot! A sajtos tészta is nagy kedvenc, igaz az elmúlt években én inkább a felturbózott (baconös, gombás, tejszínes/tejfölös majd sütőben egybesült) saját kis verziómat preferálom, viszont amikor megláttam a szóban forgó receptet, azonnal beindította a fantáziámat, így aztán nemrégiben elérkezett a nagy nap, hogy elkészítsem ezt a csodát!