Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #18 - Pic Nic Streetfood, Budapest

2014. november 30. - Csabi Konyhája

A VII. kerületben, a Wesselényi / Izabella utca sarkán található Pic Nic Streetfoodra egy Bónusz Brigád ajánlat hívta fel a figyelmemet. Az akció értelmében 2db bacon vagy BBQ burgerre lehetett lecsapni mindössze 990 Ft-ért. Ugyan attól már teljesen kivagyok, amikor teljesen valótlan, erős photoshop szerkesztésen átesett képekkel reklámoznak valamit, de itt legalább az akciós cikkbe egy valós kép is bekerült, meg hát persze nem okozott nehézséget a hely facebook oldalára se vetni néhány pillantást, ami alapján elég szimpinek tűnt a dolog.


A nyitvatartásnak köszönhetően (vasárnap és hétfőn zárva, hétköznapokon csak 19.00-ig vannak nyitva) nem volt annyira egyszerű összeegyeztetni egy tesztet, de még a hó végi lejárat előtt sikerült ellátogatni a helyszínre, ami mellett először simán elmentünk. Hát igen, kívülről még azért hiányzik valami frappáns figyelemfelkeltő design, de még annyira új a hely, hogy azért később majd nyilván ők is terveznek az ügyben valamit tenni. Mert amúgy belülről teljesen korrekt a hely, egyből be is kértük a baconös burgereket. A képeken szereplő hosszúkás zsemle helyett már rögtön szembetűnt, hogy a megszokott kerek bucival dolgoznak, ami ráadásul első pillantásra némi aggodalomra adott okot. A burgerekhez minden esetben jár némi chips is, ami egyébként Lay's, úgyhogy a minőség legalább adott. Az elkészült burger is egészen pofás, jó sok bacon került bele, ami mondjuk már első ránézésre is kaphatott volna még azért néhány percnyi pirítást, de szerencsére egyébként nem volt vele gond. A hús nem túl nagy, mindössze 10 dekás, de eléggé rendben van, kellemesen fűszeres, borsos és úgy maga az egész összeállítás nagyon jól el van találva. A zsömit egyébként hamar beazonosítottam, az ilyen balkán pékségekben kapható alap zsemle, nem éppen megszokott választás, de amúgy jól teljesített. 

Arra jobb, ha mindenki felkészül, hogy nagyon durván zsírszagú lesz az ember, néha egészen komoly füstfelhő alakult ki, de egy kis ajtókinyitás rögtön segített a helyzeten. Amúgy vannak jó kis könyöklők, szóval nem kell feltétlenül útközben elfogyasztani a kaját. Egyébként az egész pofás burgerválaszték mellett még lángosok és amerikai palacsinták is szerepelnek az étlapon, az ár pedig már szinte a pofátlan kategóriába sorolandó, pozitív értelemben. Értem ez alatt azt, hogy például az összes burger 700 és 800 forint között mozog, és igen laktató az összeállítás, főleg így chips-szel együtt. Mindent összevetve tehát egy igen pozitív élményben volt részem, ebben az árkategóriában pedig különösen jól teljesített a Pic Nic!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr18577188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása