Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kis Parázs - Thai Leves és Wok Bár, Budapest

2013. október 05. - Csabi Konyhája

Sajnos a közelmúltban engem is elkapott valami betegségféleség és azon a bizonyos szombati napon dolgos teendőim közepette pont az járt egész nap a fejemben, hogy de jó lenne valami jó kis csípős (hús)levest enni valahol... Már aznapra be volt tervezve egy jó kis szaunázós/gőzölős egészségjavító wellness program, ami felé útközben szinte varázsütésszerűen botlottunk bele a Király utcában a Kis Parázsba, amit meglátva azonnal tudtam, na erre van most nekem éppen szükségem!!!

Tovább

Kolbászos-uborkás-zöldbabos tészta

Ez a recept megint egy olyan fellángolás szüleménye, miszerint jó lenne már elhasználni a hűtőben régóta árválkodó összetevőket! :) Sokkal komolyabb bevezetőre nincs is szükség, így kell gyorsan összedobni valami finomat a hűtőben talált dolgokból...

Tovább

Hamburger mustra #2

Ismételten összegyűlt néhány hamburgeres élmény a közelmúltban, én pedig ismét egy ömlesztett cikkben emlékezek meg a versenyzőkről, ezúttal sajnos kiemelkedően jó burger nélkül, de ígérem a következő részben már sok olyan komolyabb helyet is meglátogatok, ahova már régóta el akartam jutni! Plusz nem mellékesen a legutóbbi cikk óta már két saját burger estem (#1, 2#) is volt a Casa de la Musica Hostelben és még a Hungexpót is megjártam. Mondjuk azért a Libamáj Fesztiválon elég korrekt volt a burger, csak annak éppen egy külön cikket szenteltem. :)

Tovább

Fahéjas-almás palacsinta sütőben

Ahogy azt a tojásleves poszt végén ígértem, jöjjön a folytatás! Igazából ritkán szoktam több fogást csinálni egyszerre, de valahogy ez a kettő nagyon összepasszolt, illetve így legalább attól sem kellett félnem, hogy éhen maradok. ;) A palacsintát amúgy is imádom, de így hogy az egészet sütőben csináltam, megkíméltem magam a néha macerás és időigényes palacsintasütéstől...


Tovább

Tojásleves

Valami egyszerűt akartam összedobni és finomat, gyorsan. Az alapötlet már korábban megszületett, amihez az alapanyagokért sem kellett rohangálni, hiszen annyira alap dolgok, hogy minden volt otthon. Igazából az egyik gitárosunk roppant viccesen előadott tojáspörkölt készítési technikája adta meg a kezdőlökést, de a cudar időjárásra való tekintettel végül egy jó forró leves mellett döntöttem!

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil