Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Bazsalikomos paradicsomleves

2013. szeptember 04. - Csabi Konyhája

Elég régen főztem már levest, és mivel brutálisan olcsó a paradicsom (már ahol, persze :D), ráadásul még szép is volt, elhatároztam, hogy csinálok egy jó kis paradicsomlevest, persze egy kis extrával megfejelve... :)

Tovább

Pulykahúsos rakott káposzta

Az alábbi recepthez az ötletet a már egy jó ideje hűtőben árválkodó savanyú káposzta adta, a rakott ügyből pedig nálam általában mindig valami nagy favorit lesz, úgyhogy gyorsan meg is vettem még az egyetlen hiányzó alapanyagot, ami a pulyka darálthús volt, és már kezdődhetett is a móka! ;)

Tovább

Itt jártam: Soul a Rádió (Budapest)

Úgy érzem itt az ideje, hogy kettéválasszam ezentúl a saját kreációkat és a különböző gasztroélményeket, amiket vendégként élek meg időről időre. Ez utóbbit ezentúl Itt jártam címkével fogom illetni és reményeim szerint sikeresen külön fogom tudni csoportosítani a két kategória cikkjeit a főoldalon is, ami könnyebb átláthatóságot és visszakeresést fog biztosítani a blogon belül! ;)

Tovább

Kolbászos-babos rakott tészta

Mikor hazalátogatok Békéscsabára, olyankor mindig egy nagy rakás jóféle házi szárazkolbásszal megpakolva térek vissza a fővárosba, és jól látható módon az utóbbi időben meg is szaporodtak a kolbászos témájú ételek száma. Nincs ez másképp ezúttal sem, a végeredmény pedig igazán ütősre sikeredett!

Tovább

Savanyú káposztás tészta kolbásszal és szalonnával

Múltkor már nagy sikerrel kevertem a székelykáposztát a bablevessel, ezúttal egy kevésbé leveses ételt készítettem, a babot pedig lecseréltem fusilli tésztára és adtam még az egészhez egy kis kolozsvári szalonnát a biztonság kedvéért. A végeredmény ezúttal sem okozott csalódást… :)


 

Tehát az egész kezdődött azzal, hogy kb. 15 dkg kolozsvári szalonnát szépen lepirítottam, majd rádobtam egy apróra felvágott nagy fej vöröshagymát és jó sok felkarikázott jó Csabai házikolbászt, majd tovább pirítottam együtt az egészet. Amikor kész voltam, akkor kiszedtem egy tányérra és a megmaradt zsíron elkezdtem párolni fél kiló savanyú káposztát, amit előtte jól kinyomkodtam és felvagdostam, és öntöttem hozzá egy deci vizet. Amikor kellően megpuhult a káposzta, hozzáadtam a szalonnás, kolbászos, hagymás egyvelegemet is és együtt rotyogtattam az egészet még néhány percig, amit aztán a már megfőzött tésztával jól összekevertem. Tálaláskor jó sok tejföllel bolondítom meg az egészet, tökéletes harmóniát alkotva az alapanyagok. Nyami! :P


süti beállítások módosítása
Mobil