Az alábbi recepthez az ötletet a már egy jó ideje hűtőben árválkodó savanyú káposzta adta, a rakott ügyből pedig nálam általában mindig valami nagy favorit lesz, úgyhogy gyorsan meg is vettem még az egyetlen hiányzó alapanyagot, ami a pulyka darálthús volt, és már kezdődhetett is a móka! ;)
Körülbelül 10 dkg apróra kockázott kolozsvári szalonnát megpirítottam egy kevés olajon, majd rádobtam a már apróra vágott öklömnyi méretű vöröshagymát, amit a jól megszokott módon fűszereztem (vegeta, bors, fokhagymagranulátum, édes/erős pirospaprika). Amikor a hagyma már szépen megpuhult, akkor jöhetett a kb. 60 dkg darálthús. Közben feltettem egy bögrényi rizst is főni. Amikor mindennel elkészültem, jöhetett a rétegzés. Egy vékonyan kivajazott tepsi aljába megágyaztam a káposzta felével, amire aztán a rizs került, majd a hús, a tetejére pedig a maradék káposzta. Végezetül pedig egy nagy doboz (450g) tejfölt folyósra kikeverve ráöntöttem és eloszlattam a tetején. Előmelegített sütőben addig sütöttem amíg a teteje meg nem pirult. A végeredmény igencsak meggyőző lett. Én ugye általában elég nagy adagokat szoktam legyártani, így aztán egy idő után egy kicsit elkezdem variálni a dolgokat, most például a harmadik napon nyomtam egy kis ketchupot is a tetejére, ami egy igazán nagy ötletnek bizonyult! :P