Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Zellerszár krémleves

2016. február 16. - Csabi Konyhája

Régen csináltam már krémlevest, az utóbbi időben meg amúgyis teljesen rákattantam a zellerszárra, úgyhogy adta magát, hogy miből készítsek egy jó kis levest a legközelebbi adandó alkalommal. Ezúttal egyáltalán nem bonyolítottam túl a dolgokat, a lehető legegyszerűbb módját választottam a főzésnek.

Tovább

IX. Budapesti Mangalica Fesztivál 2016

Egy hétvégén került megrendezésre a Halfesztivál és a Mangalica Fesztivál is és nekem időszűke miatt választanom kellett, melyikre látogatok el. Előbbit ugyan a kezdetektől fogva figyelemmel kísértem, de az idei kissé indokolatlannak tűnő 2000 forintos belépő és a tavalyi csalódás is arra ösztönzött, hogy a malacos esemény mellett döntsek inkább. Ráadásul Mangalica Fesztiválon mindössze egyszer voltam eddig, két évvel ezelőtt...

Tovább

Burger Mustra #80 - Barney's American Diner, Sopron

A Barney's-ra egy soproni jóbarátom hívta fel a figyelmemet nemrégiben, úgyhogy gyorsan fel is vettem a listámra akkor, a napokban pedig már egy tesztre is sikerült sort kerítenem. Érdekességképp még megjegyezném, hogy amúgy a helynek van egy győri megfelelője is. Ha a nevéből amúgy nem lenne teljesen egyértelmű, egy ízig-vérig amcsi típusú egységről beszélünk, amit a belső kialakítás remekül megtámogat.

Tovább

Sütőben sült rakott hamburger

A blog rendszeres olvasói már nagyon jól tudják, hogy mekkora rakott tészta rajongó vagyok, aminek köszönhetően időről időre mindig jelentkezem valami fincsi újdonsággal, valami jó kis csavarral, különlegességgel megbolondított variációval. Most viszont úgy érzem elérkezett az idő, hogy kijelentsem, csúcsra értem a témában az alábbi recepttel!

Tovább

Töltött Hold Gasztrovíkend @ Belvárosi Piac

Az igazat megvallva én magam is meglepődtem, hogy csak az utolsó pillanatban értesültem erről a fesztiválról, mivel azért eléggé képben szoktam lenni az ilyesmivel, illetve folyamatosan figyelem, hogy mikor hol van valami komolyabb megmozdulás, amire érdemes lehet kilátogatni... Na de még így is pont időben, a gasztrovíkend nyitónapján, pénteken tudomást szereztem a dologról, így nem is lehetett kérdéses, hogy ellátogattam a Belvárosi Piachoz, azaz a Hold utcai piachoz, ahol az egyébként is megtalálható egységeken kívül vidéki részvevők, különböző kis manufaktúrák is képviseltették magukat, akiket egyébként nem lehet alapértelmezés szerint itt megtalálni.

Tovább
süti beállítások módosítása