Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #34 - Mami Büfé, Mezőberény

2015. február 27. - Csabi Konyhája

Mezőberény városában az ezredforduló környékén elég sűrű vendég voltam, illetve ha épp nem ott ment a mulatozás / muzsikálás, akkor valahonnan autóval hazafelé menet is elég sokszor megálltunk harapni valami finomat, amire rögtön két legendásnak számító helyszín is lehetőséget adott, az egyik a híres 'tarcsai úti éjjel-nappali, a másik pedig a piactéren található csoda. A sors úgy hozta, hogy hosszú évek után újra tesztelésre került az utóbbi, aminek sose tudtam, hogy van-e neve egyáltalán...


Elsőként óriási meglepetésként ért, hogy a korábban csak ablakból kiszolgálós hely hogy kinőtte magát, hiszen ma már egy rendes beülős egységgé formálódott a Mami büfé. Gazdag burger, hot-dog és melegszendvics választék van a menün, de édességek közül is lehet válogatni, valamint a facebook oldal tanúsága szerint csábító akciókat is bedobnak időről időre. Én egyből rá is mentem a névadó burgerre, amiért 710 forintot kérnek. A képek nagyon gusztusosak és a leírás is elég meggyőző. Szombat este lévén elég nagy volt a pörgés, így a még teljesen vállalható negyed óra alatt kaptuk kézhez a kajákat. Méretes puffancsba került felhalmozásra az értelemszerűen fagyós husi, gomba, bacon (nem találkoztam vele), sonka, a kolbásznak csúfolt bolti szalámi és sajt. Valamint a kiírás szerint minden burgerhez alaptartozék a saláta, a paradicsom, az uborka és a Mami szósz. Ez még így akár egy lelkiismeretes strandburger / HÉV megállós kategóriájú cucc is lehetett volna, de amit abszolút nem értettem, az a rengeteg kukorica, ami belekerült. Az igazi poén pedig az volt, hogy bár mindannyian különböző burgereket ettünk, a rengeteg kukorica és a franciasaláta feeling közös pont volt. Annak ellenére, hogy ez így elég gyenge volt, azért túlzottan nem akarom lehúzni, már csak a nosztalgikus érzet miatt sem, illetve egy ilyen kisvárosban (a hétvégén ráadásul extra hosszú nyitvatartással), mint kb. egyetlen meleg élelemforrás az éjszaka közepén bizony nagy megmentő tud lenni, a melegszendvics pedig továbbra is egy nagyon komoly erőssége a helynek, volt szerencsém abba is belekóstolni.


A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr738577116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása