Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #57 - Gázfröccs, Sopron

2015. szeptember 07. - Csabi Konyhája

Az a helyzet, hogy már egy jó pár soproni burgerező hely várja a listámon, hogy leteszteljem, így aztán nem volt könnyű dolgom, amikor legutóbb a hűség városában jártam. Ráadásul végül egy olyan helyre mentünk, amiről még csak nem is hallottam korábban, haha, de egyáltalán nem bántam meg!

A Gázfröccs egy olyan romkocsma, amitől a fővárosi romkocsma fanatikusoknak is tátva maradna a szája, vagy ha picit durvábban szeretnék fogalmazni, akkor azt írnám, hogy sok romkocsma tulajdonos/üzemeltető példát vehetne róla! A klasszikus rom hangulatot iszonyatosan igényesen és kulturáltan adja elő a Gázfröccs, jópofa belső designnal, kézműves sörökkel, külön konyha részleggel és egy rendkívül tágas kiülős résszel. Mondanom sem kell, azonnal rá is mentünk a burgerekre.


Jó szokás szerint a Cheddar & Bacon Burgerre (1490.-) neveztem be, ami a következőkből állt össze: 100% marha rostélyos házi ciabattában, bacon, cheddar, saláta, paradicsom, uborka, sült hagyma, borsos majonéz, ketchup, mustár és köretnek pedig héjas hasábburgonya. Az mondjuk nem tűnt túl jó előjelnek, amikor a hölgy azt mondta, hogy 20 perc múlva lesz kész, mert addig sül a hús, de azért nem akartam előre elkaszálni az egészet.



A rendelés leadását követően 20-30 perccel el is készültek a művek és az első benyomás igen pozitívnak bizonyult. A tálon egy jópofa saját logós papír, egy jó maréknyi igazi házi sültkrumpli és a burger, ami szintén elég szimpinek bizonyult. A krumpli nagyon rendben volt és a burger is jól teljesített, igazi jó csucsogós cucc, nem sajnálták a belevalókat. A kezdeti félelmem mondjuk bebizonyosodott, kissé túlzottan is szárazra sült a hús, de egyébként teljesen rendben volt és a bacon is igen aktívan éreztette hatását az igencsak gazdag összeállításban. Gondolom a helyi emberkéknek nem szorul bemutatásra a hely, aminek én azonnal lelkes rajongója lettem! Van egyébként még pizza és klasszikus kocsmai ropogtatnivaló is az étlapon. Aki Sopronban jár, mindenképp látogasson el a Gázfröccsbe egy finom italra és egy jó kajára!





A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr758576982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása