A XVIII. kerületben, a repülőtér közelében található Chili Dog elhelyezkedése talán nem éppen a legszerencsésebb, mivel oda tényleg csak céllal megy az ember, ha nem ott lakik. Attól senkinek se kell félnie, hogy a körúton sétálgatva véletlenül csak belefutna ebbe az egyébként igencsak impozáns épületbe, ami ráadásul egy tekintélyes kiülős egységgel is rendelkezik. A távolság mondjuk ugye egy eléggé relatív dolog, és mivel én sem a belvárosban lakom, így egyáltalán nem esett nehezemre egy kis utazás a teszt kedvéért.
Hamburger esetében a választék igazából majdnem ugyanaz a 22 és 15 dekás hússal megtámogatott összeállítások esetében, csupán más fantázianévvel ellátva. Amíg gondolkoztunk, bekértünk előételnek egy Bacon Candy-t (790.-), ami hamar az asztalunkon is landolt. Egészen elképesztő! Képzeljetek el egy csónaknyi katonás sorba állított gyönyörű, szép ropogósra sült nagy bacon szeletet, amit sörben és barnacukorban kandíroztak. Számomra picit meglepő módon mindez hűtőhidegen érkezik, de engem azonnal magával ragadott a dolog, egy igazi könnyed kis bemelegítő csemege, erős felütése volt az estének. Telitalálat!
A burgerre se kellett sokat várni, és pozitív, hogy előzetesen megkérdezték, mennyire kérjük a húst átsütve. Mivel iszonyatos farkaséhség nem gyötört, így megelégedtem egy 15 dekás Angus húspogácsával támadó Ed Currie-vel (1990.-), aminek különlegessége, hogy chilis nachos chips kerül a hús alá, ezen kívül pedig olyan alap tételek foglalnak helyet a zsemlében, mint cheddar sajt, jégsaláta, paradicsom, spanyol hagyma, fry szósz (a hely spéci saját szósza) és habanero szósz. Ez utóbbi egyébként nagy kedvencem, viszont elég erőteljesen uralta az egész ízvilágot, így a saját szószról nagyon nem tudok nyilatkozni, de ilyen könnyedebb, majós szószra emlékeztető ügyről beszélhetünk.
Elsőként mindenképp kiemelném a zsemlét, ami egyébként simán a legjobbak között van, ezt bátran állítom. Ráadásul nagyon pozitív, hogy itt nem számított, hogy vasárnap este volt, ugyanúgy megkaptuk a pihe-puha, friss, könnyed, ám mégis végig egyben maradó keretet az összeállításhoz. A honlapon büszkén hirdetik, hogy "többek szerint a legjobb húspogácsa" az övéké. Ez ugye mindenki számára más jelent. Igazából egy naturalista húspogácsa ez, semmi fűszer, semmi extra, "csak" a finom színtiszta marha íz. Ezzel amúgy nincs is gond, tényleg jó, de azért a legfinomabb jelző nem jutott eszembe a falatozás közben, illetve a mediumra sütés se jött össze igazán. A burgerhez kértem még steak burgonyát is, igen korrekt mennyiségben érkezett és mondhatni tanítani való állagúra sütve. Mondjuk a különböző méretű krumpliszeletekből fakadóan is az erősebben megsült darabok jobban tetszettek, de a világosabb társakkal se volt igazán gond.