Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #96 - Bitang Joe, Miskolc

Na így kell egy rendes Juicy Lucy burgert csinálni!

2016. május 05. - Csabi Konyhája

Legutóbb egy évvel ezelőtt jártam Miskolcon és ugyan már akkor is be volt tervezve egy burgerezés, de mivel csak az éjszaka kellős közepén maradt időnk kajálásra, így egy alapos gyros mustrán kívül nem futotta többre. Még akkor ajánlotta a szóban forgó Bitang Joe-t egy helyi zenész barátom, én pedig mindig a legnagyobb örömmel veszem a listámra az ilyen helyeket, a mostani koncert alkalmával pedig én már direkt hamarabb megérkeztem az acélvárosba, ami amúgy is a szívem csücske és mindig szívesen töltök el minél több időt itt, ha tehetem.

dsc06900.JPG

Hamar és könnyen megtaláltam Bitang Joe-t, belépve pedig egy rendkívül szimpatikus és megnyerő hely fogadott a személyzet kedvességéről, informáltságáról és közvetlenségéről nem is beszélve. Mivel elég gazdag az étlap, így tanácsot kértem, ami után rögtön sikerült is leszűkíteni egy hármas menüsorra a dolgokat. A Juicy Lucy ragadta meg a fantáziámat a legjobban, és ugyan a fővárosi Magic Burgeren kívül még sehol se sikerült komolyabb élményben részesülnöm e témakörben, bíztam a legjobbakban. Mivel a pult mellett foglaltam helyet, hamar feltűnt, hogy a rendeléseket felvevő hölgy valami egészen parádés módon, a fásultság legkisebb jelét sem mutatva nagy lelkesedéssel és kedvességgel mesélt az összes vendégnek a lehetőségekről. Példaértékű.

dsc06891.JPG

dsc06892.JPG

Na nézzük akkor a menüt! A zsemle rendkívül jól működik, masszív darab, de mégsem túl tömör, viszont kellően stabil keretet biztosít a 2x16 dekás marhahúspogácsának, amin felül olyan alap dolgok kerültek még a zsemlébe mint saláta, paradicsom, csemegeubi, lilahagyma. Na de a lényeg a két húspogácsa közé van töltve! A burgert kettévágva, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, megállíthatatlanul tört elő egy már szinte zavarbaejtő sajtlavina. Ráadásul igencsak emberes mennyiségű, de ami még ennél is fontosabb, hogy rendkívül finom szósz is tovább emeli a gasztronómia élményt. A hús egyébként nagyon kellemesen fűszeres, sós, borsos és pici zöldfűszert is felfedezni véltem. Egyszerűen tömény zsenialitás ez a burger! Alapból nem jár bele, így 150 forint felárért én még bacont is kértem bele, és ezzel fel is került a pont az i-re. Az ára pedig még így is csupán 1630 forintra nőtt, ez pedig igencsak baráti. A steakburgonya teljesen saját készítésű, amiért megint csak jár a virtuális pacsi és szintén a lehető legtökéletesebb állagú. Némi fűszerezést mondjuk az én ízlésem szerint még elbírt volna, de ez legyen a legnagyobb baj... Meg se bírtam enni, így a maradékot elvittem magammal és egy kis levezető séta közben fogyasztottam el.

Egy szó, mint száz, minden létező előzetes várakozásomat sikerült felülmúlnia a Bitang Joe-nak, és egész biztos, hogy legközelebb is elnézek hozzájuk, ha arra járok, és erre biztatnám a kedves olvasókat is! Egy országos szinten is kiemelkedő helyre leltem, ahol szívesen lennék törzsvendég, haha. Az biztos, hogy ezzel megint eléggé fel lett adva a lecke a burgerezőknek, én pedig nagyon örülök, hogy már bőven a 100 teszten túl (ugye kezdetben ömlesztett cikkek voltak) is tudnak még ilyen elemi erejű kellemes meglepetések érni.

dsc06901.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr658687362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása