Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Favágó Steak & Csülkös Pacal @ Jurtakert Étterem, Bogács

2016. november 14. - Csabi Konyhája

Egy noszvaji kis kirándulós, túrázós aktív kikapcsolódás alkalmával hamar rá kellett jönnünk, hogy nem lesz könnyű dolgunk ha bármiféle gasztro élmény után kutatnánk, hiszen szinte lényegében mindent zárva találtunk. Aztán a szomszédos faluban se volt könnyebb dolgunk, de végül az utca emberét megkérdezve tudatosan vettük az irányt a bogácsi termálfürdő mellett található Jurtakert Étterem felé.

dsc00477.JPG

Már ránézésre is nagyon szimpatikus volt a hely, ami előtt a kihelyezett táblára írt specialitások csak tovább növelték izgalmunkat. Nem túl meglepő módon egy jurtára hasonlított az étterem, a bárpult pedig érdekes módon középen helyezkedett el. A fogadtatás és a kiszolgálás végig hibátlan volt, végül pedig mindketten az állandó étlapon nem szereplő, kint olvasott spéci ajánlatból választottunk. Én a Favágó Steak (1600.-) mellett döntöttem, míg a párom egy jó Csülkös Pacalt (1300.-) választott, amivel egyébként én is nagyon szemeztem, de logikusnak tűnt, hogy ne ugyanolyat rendeljünk, így legalább mindkettőt le tudtuk tesztelni.

dsc00483.JPG

dsc00473.JPG

A favágó steak egyébként egy hatalmas tarja szeletet jelentett grillzöldségekkel alaposan megpakolva. Ez így első olvasatra talán nem tűnik annyira izgalmasnak, de hát már elég csak megnézni a képeket és azonnal patakokban folyik a nyálam. Egy hatalmas tálra került az igencsak méretes tarja, ami a lehető legtökéletesebb állagú, álomszerűen puha volt és pontosan az én ízvilágomnak megfelelő, igencsak erőteljes fűszerezéssel ízesítve. Ez talán sokaknak már a túlzottan sós kategóriába tartozna, de nálam ez még pont jónak számított, ráadásul nagyon jól passzolt a muskotályos boromhoz, amit kortyoltam mellé... Na meg a zöldségek! Sok gagyi grillzöldséghez volt már szerencsém, de ez abszolút top kategória. Hála az égnek állagra is sikerült megtalálni a legtökéletesebbet, minden még ress, roppanós maradt, egyszerűen tényleg hibátlan és nagyon jó változatos egyveleg került a tányérra, hiszen volt itt lilahagyma, cukkini, paprika, paradicsom és gomba is. Életem tarjája volt ez, kétség nem férhet hozzá. Nem mellesleg pedig maximális jóllakást eredményezett az elfogyasztása.

A pacal egyrészt ugye egy nagyon megosztó étel, másrészt pedig nagyon könnyen bele lehet futni szörnyű művekbe, amik könnyen elvehetik az ember kedvét a próbálkozástól. Én is így jártam néhány évvel ezelőtt egy Balaton-parti félresikerült pacalozás alkalmával, ami után tavaly egy közös, zenekari főzéssel sikerült nem csak helyreállítani a hitemet, de egész konkrétan életem pacalát ettem akkor. Nos, az a helyzet, hogy ez a pacal is egy igencsak kivételesen jó műnek számított, állagra és ízre is kiváló, ahogy a csülök is. Az egyetlen hiányérzetem a kissé naturalistább ízvilág miatt volt, az én ízlésemnek jobban megfelelt volna egy jóval bátrabb fűszerezés, de ez még így is egy nagyon nagyon jó csülkös pacal volt.

dsc00479.JPG

dsc00480.JPG

Összességében tehát abszolút várakozáson felül teljesített a Jurtakert Étterem, és egy új nagy kedvencet avathattam vidéki étterem kategóriában. A hangulat, a kiszolgálás, a bor, az ételek is mind csillagos ötösre vizsgáztak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha errefelé jár, mindenképp térjen be!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6111950681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2017.11.19. 19:52:21

Anyám borogass...
pacalhoz sült krumpli és rizs? :(
A legrosszabb esetben főtt krumpli, de inkább csak kenyér.
süti beállítások módosítása