Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Don Pepe új őrülete: Chili Con Carne Pizza!

Egy igazán belevaló párosítás!

2017. május 21. - Csabi Konyhája

Gondoltam újítok a Don Pepe havi ajánlatait bemutató írásaim jellegén és egy nagy ömlesztett cikk helyett szétbontom inkább a versenyzőket, de azért például a két pizzát meghagyom egy cikkben. A májusi két versenyző közül az egyik határozottan hevesebb szívdobogást eredményezett nálam, a másikat viszont csendes közönnyel fogadtam, de azért persze ez utóbbinál is kíváncsian vártam, hátha tud egy kellemes meglepetést okozni.

dsc02780.JPG

A hónap akciós pizzájával, a majális pizzával kezdtem, szokás szerint a békásmegyeri egységből rendelve. Ami elsőre szembetűnt az a megújult, igencsak mozgalmas, jópofa design a dobozt illetően, illetve nem várt meglepetésként egy pici doboz alkoholmentes Heineken sör ajándékba. Mondjuk egy rendes sörnek jobban örültem volna, haha. A pizzára vetett első pillantás után a szerény szó jutott elsőre eszembe. A tészta sajnos nem lett egyenletes vastagságú, néhol egészen papírvékony, pedig normál tésztásat rendeltem. A feltét is valahol erőteljesebben, valahol kevésbé volt jelen. A pizzaszószon kívül tarja, bab, hagyma és mozzarella alkotta az összeállítást, ami egyébként attól függetlenül, hogy nem okozott óriási katarzist, korrektül muzsikált, és hát az 1190 forintos árért azért megdolgozott, hiszen eléggé laktatónak mondható. Meg kell hagyni, hogy némi Tabasco locsolás kifejezetten jót tesz az összképnek!

Ehhez képest a hónap extra pizzája maga a megtestesült katarzis, már első olvasatra is egy igencsak brutális íz- és koleszterinbomba. Úgy látszik a Don Pepe kreatív stábja nagyon beérezte a különböző mashupokat, hiszen a pizzaburger után ebben a hónapban van egy lasagne burgerük és hát itt van a chili con carne pizza is! Én nagy chilis bab rajongó, ezzel egy időben pedig hatalmas kritikus is vagyok, így aztán különösen izgatottan vártam, mit fog nyújtani ez az összeállítás. Ezúttal az V. kerületi egységből rendeltem és már rögtön az elején lelövöm a poént, miszerint az eddigi legerősebb pizza élményem volt ez. Külön pacsi jár a mindössze 20 perces kiszállítási időért, megmondom őszintén, nem is értem, hogy ezt így hogyan, ráadásul ami még ennél is fontosabb, hogy a pizza abszolút hibátlan állagú volt. A tészta minden egyes millimétere teljesen egyenletes, optimális vastagságú volt (normál tészta), tökéletes állagú és hát az a feltétmennyiség ami rákerült, megint csak egy hatalmas éljenzésért kiált. Mozzarella, marhahúsos chili con carne ragu, jalapeno, salsa szósz, cheddar sajtszósz, guacamole szósz, tejföl, tortilla chips. Ez mind rákerül a tésztára, ráadásul igen gazdagon!

Bizony ezt nehéz lett volna elrontani, szerencsére nem is sikerült, haha, helyette egy rettentő kiadós brutális ízbomba született, aminek minden eleme csúcson teljesít és minden egyes falat sokkoló erejű élmény. Lehet hogy sokaknak ez már túlzás, vagy "nem pizza", de abban is biztos vagyok, hogy hozzám hasonlóan vannak még olyan elvetemült emberek, akik tudnak rajongani egy ilyen őrületért, amit csak ebben a hónapban 2190 forintos áron lehet kipróbálni! Nekem amúgy van egy olyan perverzióm, miszerint a jó pizza hidegen is jó, ez esetben ez is teljesült. Csak magamat tudom ismételni, már szinte remegve várom, vajon milyen újabb őrülettel fog legközelebb előrukkolni a DP!

majus_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2512505275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása