Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #136 - Törpe Bisztró, Siófok

Egy igazán cuki alternatíva a belvárosi forgatagtól távol.

2017. augusztus 22. - Csabi Konyhája

A Törpe Bisztró, illetve korábbi nevén Törpe Cuki úgy került képbe, hogy mindössze néhány percre található az éves siófoki látogatásaim bázisától, illetve valamelyik szomszéd elmondása szerint épp hallottuk a hírt, hogy jó a burger. Persze, ez még nem borítékolja előre a sikert, de mindenképp sikerült felcsigáznia bennünket és meg is látogattuk a belvárostól ugyan messze, viszont egy rendkívül forgalmas főút mellett található multifunkcionális helyet, ami egyszerre kocsma, fagyizó és kajálda frissensültekkel, hamburgerrel, gyros-szal és hot doggal az étlapon.

dsc03587.JPG

Nevéhez hűen a Hupikék Törpikék csapata díszíti a logót, a belépést követően pedig egy rendkívül tágas és borzasztó szimpatikus kerthelyiségben foglaltunk helyet. Nagy belső, füves parkoló, játszótér trambulinnal, és még egy jó kis hintaágy is helyet kapott itt, az ételválasztékot gyorsan szemügyre véve pedig a normál hambi mellett döntöttem (van még törpe, dupla és óriás is), sajttal és baconnel extrázva. Az alap hambiba 12dkg húspogácsa, saláta, paradicsom, uborka és hagyma kerül, mindez pedig csupán 700 forintért, az extrákért pedig (le se merem írni) mindössze 50-50 forint pluszt kellett fizetnem. Kiemelném, hogy frissen készült a hambi és bizony már első ránézésre is rendkívül korrekt az egész.

A zsemle teljesen hibátlan, friss, könnyed darab, a hús kicsit fura alakzatban volt jelen, gyanúm szerint letörhetett egy kis darab belőle fordításkor, de hát legyen ez a legnagyobb baj, mivel ízre nagyon rendben volt, a zöldségekkel és a szintén tök jól teljesítő szósszal együtt egy rendkívül korrekt, finom hamburgerré állt össze az egész. A bacon és a sajt is megadta azt a bizonyos pluszt, és hát ez így 800 forintért még mindig a vicc kategória, mármint teljesen pozitív értelemben. Nincs semmi flanc, de ez a hely nem is erről szól, teljesen dicséretes, amit itt csinálnak. Egy igazi cuki hely!

dsc03586.JPG

dsc03588.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2312764260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása