Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #153 - Holiday Inn Bur Dubai, Dubaj

2018. július 31. - Csabi Konyhája

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, illetve abban az életre szóló élményben volt részem, hogy zenekarommal (EKTOMORF) Dubaj városában léptünk fel, egész pontosan a Bur Dubai névre hallgató követségi negyedben található Holiday Inn hotel tetőteraszi klubjában. Mivel a koncert előtti órákban már nem nagyon tanácsos és nem is szoktunk enni, így néhány órával a buli után már igencsak farkaséhesek voltunk. Ekkor került elő a semmiből legnagyobb örömünkre egy jópofa étlap, amiről egyöntetűen tettük le voksunkat egy jó kis hamburger mellett!

dsc05436.JPG

Mivel ekkor már éjjel 2-3 körül járhattunk, eléggé örültünk a meleg étel opciónak, mondjuk így utólag rákeresve úgy néz ki, hogy egyébként 0-24 működik az étterem. Mivel a kaja a szervezők kedves ajándéka volt, így az árazásról lemaradtam, de rákeresve találtam egy étlapot ami szerint 68AED, azaz cirka 5200 forintot kóstált a burger. Persze ezt az összeget azért helyén kell kezelni, hiszen azért ugye van némi eltérés a hazai és ottani életszínvonalban...

dsc05439.JPG

dsc05441.JPG

A burgerekre relatíve sokat kellett várni, de ezt tudjuk be a hajnali időpontnak. Első ránézésre amúgy eléggé bizalomgerjesztőnek tűnt az összeállítás, amihez alapértelmezés szerint járt némi sültkrumpli is, amihez pedig kisüveges Heinz ketchupot és majonézt kaptunk elég nagy mennyiségben. Egy gyors fotózást követően neki is estem az egyébként eléggé egyszerű, mondhatni standard hamburgernek. A némi pirítást kapott egyébként remek kis buci aljára saláta, paradicsom és uborka került, ezen az ágyon pihent egy igencsak méretes, legalább 20 dekás totálra sütött marha húspogácsa, a buci kalapjának belső felén pedig némi sajt olvadozott. Ami sajnos a legelső harapástól az utolsóig végigkísérte a falatozást, az a húspogácsát átjáró borzasztó erős begyújtó folyadék érzet volt, amitől elég nehezen lehetett elvonatkoztatni. Még az is lehet, hogy errefelé így pácolják a húst előtte, haha. Egyébként tök rendben volt az egész és összességében jól is esett mindenkinek a burger, de ezért a kellemetlen vendégízért azért elég nagy kár, pedig állagra a totálra sütés ellenére is jónak mondanám a húst és néha, mikor eltűnőben volt a benzin íz, akkor kifejezetten kellemes élménynek éltem meg ezt a burgerezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4214151341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2018.08.01. 18:31:41

Gondolom elég sokszor kellett újrafogalmazni, hogy végül pozitívnak tűnjön az értékelése a benzinszagú, de egyébként teljesen átlagos hamburgernek ami mellé fagyasztott sült krumpli és bolti szósz járt, ráadásul sok várakozás után. Az egyetlen jó dolog az ára - mármint, hogy nem kellett kifizetni.
süti beállítások módosítása