Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #156 - Stop Burger, Békéscsaba

Kötelező megállás egy burgerre!

2018. október 03. - Csabi Konyhája

Szép számmal találhatunk már a Viharsarokban is minőségi street food, illetve burgerező helyeket, sőt, egyre több az igazán kiemelkedő egység is, ami számomra, mint békéscsabai gyökerekkel rendelkező emberkének mindig külön öröm. A Stop Burger nyitását pedig már csak azért is követtem kitüntetett figyelemmel, mivel konkrétan a békéscsabai bázisom szomszédságában nyílt. Némi huzavona után végül július végén nyitotta meg kapuit az egykori Zöld Ász Söröző helyén a Stop Burger, én pedig egy szintén burger fan barátommal közösen gyermeki izgatottság közepette iktattunk be egy tesztet nemrégiben.

dsc05772.JPG

A rendkívül pofás belső kialakítást a facebookos oldalt alaposan szemügyre véve már ismerősként köszönthettem. Jópofa, vidám, jó érzést keltő a beltér, de ami még ennél is fontosabb, hogy a pult mögött tevékenykedő kétfős munkaerő rendkívül közvetlen, informatív és pozitív fogadtatása iszonyú erős felütésnek bizonyult. Egy Rocky (1490.-) és a havi specialitás, a Betyáros burger (1890.-) mellett döntöttünk, valamint beneveztünk még egy káposztasalátára (400.-) is.

dsc05778.JPG

Még egész tűrhető idő volt, így aztán a kint található asztaloknál foglaltunk helyet. Mivel csak egy rostlappal van felszerelve a konyha, így egy kicsit könnyebb beúszni a rendelésekkel egy-egy nagyobb roham esetén, de szombat este ide vagy oda, 20-25 perccel később már át is vehettük az iszonyatosan jól mutató burger csodákat. Én a Betyárossal kezdtem. A házi buci a lehető legtökéletesebb méretű, ízű és állagú, kiválóan megpirítva belül és kívül is. A rendkívül szaftos 15 dekás húspogácsa kiváló vezéregyéniségnek bizonyult, bár az összeállítás igazi nagyágyúja a házi körözött volt, amitől én akkora mattot kaptam, mint amilyet már elég régen. És ez még közel sem minden! Keményen dolgozik a háttérben a grillezett kolbász, a bacon és a sajt triója is, miközben a szokásos zöldség szekció, a jégsaláta, paradicsom és csemege uborka hármasa is hozza az ilyenkor kötelezőt. Nincs mit szépíteni, ez egy brutális, szaftos, tocsogós, csöpögős mesteri ízorgia volt, ami minden előzetes várakozásomat felülmúlta! Egy igazi katarzisburger!

dsc05771.JPG

dsc05776.JPG

Ezután a Rocky egy fokkal visszafogottabbnak nevezhető, de azért persze szó sincs egy snassz összeállításról, csak hát a Betyáros eklektikussága után egy valamivel szelídebb ízorgia fogadott. A buci és a hús itt is mesteri, mindkettőtől féltem kicsit előzetesen, hiszen a két legfontosabb összetevőről beszélünk, de nagy örömömre mindkét fronton sikerült nagyot alkotni. A jégsalátán, paradicsomon és uborkán kívül itt grillezett hagyma is helyet kapott, és egy igazi aduász, néhány karika jalapeno. Itt is van bacon, valamint választható szósz kerül a burgerbe, nálunk ez a névadó szósz volt, ami szintén kiválóan teljesített. A bacon átsütésével kapcsolatban ugye általánosan elmondható, hogy két táborra osztható a rajongók ízlése. Én magam a jobban átsütött, ropogós bacon híve vagyok, de nem volt gondom a jelen esetben kevésbé átsütött baconnel sem.

dsc05769.JPG

dsc05775.JPG

És akkor itt van még a fantasztikus káposztasaláta is, amivel kapcsolatban ugye mindig elmondom, hogy kevés olyat ettem, ami nem hogy finom, de legalább egynek elmenne, pedig nem hiszem, hogy egy annyira bonyolult műfajról beszélnénk, de jelen esetben nagyon sikerült eltalálni az én ízlésvilágomat. Rendkívül ropogós káposzta, pont jó állagú tartáros jelleg, kellemesen borsos, pont jó savasságú coleslaw, ráadásul elég bőkezűen adagolva, amit én is csak ajánlani tudok mindenkinek a burgerek mellé.

dsc05773.JPG

Az étkezés végén még kicsit szóba is elegyedtem a srácokkal, akik a kreatív elmék is a finomságok mögött, így aztán külön jár a hatalmas pacsi nekik és én csak remélni tudom, hogy még sokáig kitart ez a példás lelkesedés. Fantasztikus ízek, jó ötletek, remek kivitelezés és családias hangulat jellemzi a Stop Burgert és jól tetten érhető a srácok fanatizmusa, ami ugye mindig egy nagyon nagy pluszt tud adni az ételekhez. Az út elején járnak még, sok sikert és kitartást kívánok nekik, illetve kíváncsian várom a további újdonságokat, fejlesztéseket is. Köszönöm az élményt, csak így tovább, hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1714274261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása