Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sertésdagadó kínai módra

Rendkívül szaftos és eszméletlenül finom!

2019. december 07. - Csabi Konyhája

Régen alkottam már valamit az ázsiai konyha világában így aztán pont kapóra jött egy jó kis recept, amin végül elég sokat változtatva és egy igen eltérő végeredményt kapva született meg a szóban forgó egészen elképesztő ízkavalkád, amiből jelen esetben simán csinálhattam volna dupla adagot is, mert konkrétan lehetetlenség abbahagyni, annyira finom és addiktív!

dsc07775_1.JPG

Korábban még sosem dolgoztam dagadóval, így én magam se voltam biztos, hogy pontosan mire is számítsak a végeredményt illetően, de igyekeztem minden tudásomat beleadni és bíztam a legjobbakban! Első körben a felkockázott dagadót fehéredésig pirítottam (5perc) két evőkanálnyi felhevített olajon, majd hozzádobtam a felkarikázott póréhagymát (140g), a szintén kisebb csíkokra vágott és előzetesen meghámozott gyömbért (20g) valamint 3 gerezd zúzott fokhagymát (12g) és újabb 5 perces keverés-kavarás következett miközben 2tk ázsiai wok fűszerkeverékkel is megszórtam. Eredetileg kínai ötfűszer keveréket akartam használni, de több boltot is bejárva sehol se találtam, ez a wok cucc pedig majdnem teljesen megegyezett vele összetétel tekintetében. A hagymás-gyömbéres-húsos alaphoz ezután két evőkanál mézet csorgattam és 5 perc elteltével 6ek szójaszósz és 3ek almaecet is az alaphoz került. Egy 5 perces rotyogtatást és kavargatást követően felöntöttem 2dl vízzel, majd csökkentett hőfokon, fedő alatt folytatódott a rotyogás még 45 percen keresztül, időnként megkeverve a mesésen illatozó és egyre szebb, sűrűbb állagot felvevő szakanyagot.

Végül még fedő nélkül 10 percet túlórázott ez a mennyei alap, közben pedig elkészült a köret is mellé, ami ezúttal sima rizs helyett stílszerűen pirított tojásos rizs lett. Az ízélmény minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Kellemesen édeskés ízvilág az uralkodó, amit tökéletesen ellensúlyoznak a sós felhangok, mindezt pedig a gyömbér kiválóan koronázta meg. A hús pedig ízre és állagra is abszolút csillagos ötös, úgyhogy egész biztos, hogy a jövőben bátran fogom a dagadót választani. Rendkívül erőteljes az ízélmény és egy tál befalása után hosszú órákra megmarad a kellemes teltségérzés is. (3-4 adag)

dsc07779.JPG

dsc07776_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2715334786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása