Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sertés curry

Rendkívül gazdag és erőteljes ízvilágú, melengető egytálétel

2024. november 25. - Csabi Konyhája

Nagyon szeretem az erőteljes fűszerezésű ételeket, így aztán a curry is nagyon közel áll hozzám. Többször, többféleképpen is elkészítettem már (pulykacsirke#1, csirke#2, csirke3, lencse), a hideg idő beköszöntével pedig pont valami ilyesmi, ízekben gazdag ütős ételre vágytam, így aztán gondoltam, hogy egy újabb recepttel gazdagítom ezt a számomra megunhatatlan és végtelenségig variálható témakört.

dsc06078.JPG

HOZZÁVALÓK (4 adag)

600g sertéslapocka
440g tisztított vöröshagyma
18g tisztított fokhagyma
200g tisztított kápia paprika
500ml passzírozott paradicsom
200ml víz
400ml kókusztej
2tk só, curry, füstölt paprika, koriander
1tk őrölt gyömbér, feketebors, római kömény
1tk egész mustármag, koriander, köménymag, feketebors
30g friss petrezselyem
tetszés szerinti zsiradék 
300g nyers rizs
fél lime leve

Kezdésként felhevített olajon lepirítottam kicsit az egész fűszereket (mustármag, koriander, köménymag, feketebors), ez 1-2 percig tartott, majd a felkockázott vöröshagyma üvegesre pirításával folytatódott a folyamat (10 perc) egy teáskanálnyi só hozzáadásával, végül az apróra kockázott fokhagyma is kapott egy egyperces hőkezelést.

dsc06075.JPG

Ekkor került a lábasba a körülbelül 2cm-es kockákra vágott hús is és egy ötperces hőkezelést és aktív kavargatást követően pedig felöntöttem a passzírozott paradicsommal és a vízzel, valamint gazdagon fűszereztem. (2tk curry, 1-1tk gyömbér, bors, római kömény, koriander, füstölt paprika) A forrást követően fedő alatt, csökkentett hőfokon egy órán keresztül rotyogtattam időnként megkeverve. Ekkor kapott még 1-1tk sót, koriandert és füstölt paprikát és felöntöttem a kókusztejjel és az apróra vágott petrezselyemzöld is hozzáadásra került. A forrást követően még 5 percig rotyogtattam és el is készült a mű. A végén még egy fél lime levét is hozzáadtam. Közben én rizst is főztem mellé, de persze a köret tetszés szerint variálható. A hús meseszerűen vajpuhára főtt, miközben egy egészen fantasztikus és gazdag ízvilágú szósz emeli magasba ezt az ételt. A fűszerezés persze tetszés, illetve ízlés szerint variálható.

dsc06076.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr10018728008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása