Tavaly csináltam már egy igencsak brutális currys csirkét és most ugyan alapvetően ismét azt főztem, de mégis teljesen más megközelítéssel és egy igencsak eltérő végeredménnyel. Igazság szerint először levesnek indult a dolog, végül egy szaftos tésztaétel lett belőle.
Kezdésként némi olajon egy kicsit lepirítottam 4 szál (20dkg) felkarikázott újhagymát a zöld részével együtt, közben sóztam, borsoztam, 1tk koriander magot is szórtam hozzá és két púpos evőkanálnyi curry pasztával is alaposan átkevertem, 1-2 perccel később pedig 4 gerezd (25g) felszeletelt fokhagymát is dobtam hozzá és 1tk őrölt gyömbérrel is meghintettem. Egy perc elteltével a felkockázott csirkemell (40dkg) is a csatlakozott ehhez az elég menő, fűszeres, hagymás alaphoz és fehéredésig pirítottam.
Ekkor felöntöttem egy liter vízzel (ha van alaplevünk, azzal még jobb), és egy kis konzernyi (165ml) kókusztejjel. A forrást követően a felkarikázott répa és a felkockázott kápia paprika (20-20dkg) is hozzáadásra került és fedő alatt 5 percig rotyogtattam. Ezután félrehúztam a lábast és egy csokor apróra vágott friss petrezselymet is hozzáadtam és egy zacskó rizstésztát (200g) is beledobtam és 10 percre magára hagytam, fedő alatt. Ez idő alatt a tészta el is készült és ezzel együtt a leves is. Mondjuk már ekkor se maradt túl sok leve, ami később még jobban eltűnt és inkább egy nagyon szaftos tésztaétellé módosult. Én igazából nem bántam ezt a cserét, de aki inkább levesként fogyasztaná, akkor a tésztát semmiképp se keverje bele, haha.
Az ízvilág hozta a kötelezőt, kellemesen pikáns, fűszeres, miközben mégis krémes és picit édeskés felhangokkal rendelkező lett a végeredmény. Ráadásul 15-20 perc alatt el is készíthető ez a finomság, tálalásnál pedig még ízlés szerint pár csepp citromlével is meg lehet bolondítani az ízvilágot. (4 adag)