Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #167 - Glasz Tájger, Lovasberény

A főút mellett található egyedi hangulatú kis tanya

2020. szeptember 28. - Csabi Konyhája

Egy nyárvégi velencei kiruccanásnak köszönhetően, baráti ajánlásra sikerült eljutnom erre a nem mindennapi helyre, ahol a fő profil a fatüzeléses kemencében sült pizza, de azért néhány hamburger is a kínálatot erősíti, amit muszáj volt nekem is kipróbálnom. A Glasz Tájger facebook oldalán található bemutatkozó szöveg szerint családi vállalkozásként működő gyorsétteremről van szó Lovasberény főútján, ahol saját tanyájukon látják vendégül az arra tévedőket. Az már egyszer biztos, hogy nagyon szuper a helyszín, és az arra fogékonyak akár egy csuklós buszban is helyet foglalhatnak, mi inkább a kinti kis fa pad+asztal kombónál ültünk le. 

dsc09107.JPG

A legolcsóbb retro burger 1000 forintnál kezdődik, én viszont a legdurvább big burgerre mentem rá, ami így 1800 forintba került és a következőket tartalmazta: dupla húspogácsa, cheddar, grillsajt, saláta, paradicsom, uborka, hagyma, bacon, rukkola, ketchup és majonéz. Nem igazán tudtam, hogy mire is számítsak előzetesen, de első ránézésre igencsak meglepett az összeállítás, méghozzá pozitív értelemben. Ugyan nem volt külön feltüntetve a leírásban, de járt némi sültkrumpli is mellé. A burgert egyébként egy abszolút jó értelemben vett lelkiismeretes "strandos" kategóriába sorolnám, annak viszont teljesen jó volt még ha így az ár talán egy kissé többet is sugallt előzetesen. A hús sajnos az összeállítás gyenge pontja volt, viszont mindenképp jár a pacsi a burger frissen készítéséért és az egyébként kompakt összeállításért, no és persze a hely hangulatáért. Nem utolsósorban pedig teljesen jóllaktam, úgyhogy végülis a célt elértem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr816209128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2020.12.23. 11:14:01

Jópofa helyszín, de ezért a burgerért nem mennék oda :(
süti beállítások módosítása