Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Tejszínes-gombás csirke

Krémesen lágy és őrülten finom

2020. április 29. - Csabi Konyhája

Amilyen egyszerűnek hangzik, a valóságban is olyan rendkívül gyorsan elkészíthető ez a krémesen lágy finomság, az eredmény pedig önmagáért beszél. Az alapötletet az adta, hogy a napokban kaptam egy komolyabb adag laskagombát, a recept többi része pedig hamar össze is állt ezután.

Tovább

Pikáns marharagu aszalt szilvával és rengeteg karamellizált hagymával

Egy igazán extrém és intenzív ízbomba

A LIDL oldalán futottam bele egy igen extrém receptbe, ami azonnal elnyerte tetszésemet, mivel az én ízlésvilágomnak pont kellően extrémnek tűnt valamint az édes és sós ízek keveredése is elég vadítóan hangzott. Mautner Zsófi eredeti receptjét itt-ott kicsit módosítva elkészítettem a szóban forgó…

Tovább

Sajtos-gombás grillszendvics

Egy tökéletes napindító csemege

A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos…

Tovább

Kapros-túros tészta kolbásszal és szalonnával

Sütőben összesütve és sajttal az igazi!

Korábban alkottam már valami hasonlót, ez csak később jutott eszembe, de nincs is ezzel semmi baj, mert hát ha valami igazán jó, azt a végtelenségig lehet variálni. Az alapkoncepció ugyan erősen hasonló, jelen esetben egy adag jó kis házikolbász adja meg az igazi különlegességét ennek az elvadult…

Tovább

Grillezett kalács aszalt szilvával és szalonnával

A legjobb dolog, ami a maradék kaláccsal történhet

Most így Húsvét után különösen aktuális lehet, hogy megmaradt némi kalács, amiből nagyon egyszerűen lehet mennyei finomságot varázsolni. Nekem az ünneptől függetlenül várta már a sorsát egy ideje a fagyasztóban pár szelet egyébként elég hitvány minőségű csíkos kalács és gondoltam itt az ideje, hogy…

Tovább