Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sajtos-gombás grillszendvics

Egy tökéletes napindító csemege

2020. április 22. - Csabi Konyhája

A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos értelemben vett grillszendvicset még egyébként eddig nem csináltam. A Medve sajt oldalán figyeltem fel egy roppant guszta receptre, amihez a Szeletem névre keresztelt termékük került a szendvicsbe némi hagymás gomba társaságában. Minimálisan eltérve a videóban látottaktól elkészítettem én is a saját verziómat!

dsc08283.JPG

Először a hagymás-gombás alapnak estem neki, amihez előbb egy evőkanálnyi sült zsírt felolvasztottam, majd egy közepes fej apróra kockázott vöröshagymát (17dkg) egy öt perces hőkezelésnek tettem ki, folyamatos kavargatás mellet csupán sóval és borssal fűszereztem. A végén egy duci gerezd reszelt fokhagymát (6g) is hozzáadtam és egy perccel később a felkarikázott barna csiperkegomba (25dkg) is a serpenyőben landolt. Egy újabb öt perces kavargatás következett és közben egy teáskanálnyi kakukkfűvel is meghintettem ezt a mennyei alapot. 

dsc08266.JPG

Fogtam két szelet kenyeret és jó alaposan megkentem vajjal egy-egy oldalukat és a megkent felükkel lefelé a felforrósított serpenyőbe helyeztem, majd a felfelé néző oldalukat is megkentem vajjal. Érdemes minél alacsonyabb hőfokot választani, hiszen így fogunk szép egyenletes aranybarna színt elérni. Egy fordítást követően az egyik szelet kenyérre pedig már meg is kezdhetjük a rétegzést! Először két szelet sajt kerüljön a kenyérre, én maradtam a videóban is látható zamatos típusúnál, de természetesen ízlés szerint variálható a típus, márka, stb. Bőségesen pakoltam a hagymás gombából, majd újabb két szelet sajttal zártam a sort és a másik szelet kenyeret is rátettem, majd a kívánt barnulási szint eléréséig akár többször is forgatható ez a menő kis szendvics.

Jól láthatóan a sajt csodálatosan megolvadt és mesésen nyúlt minden harapásnál, és a hagymás gomba is kiválóan teljesített. Egy tipikusan egyszerű de nagyszerű csemege ez, amit ahogy a bevezetőmben is írtam, a végtelenségig lehet variálni. Jól fel lehet dobni a reggelt egy ilyen menő szendóval! 

dsc08280.JPG

dsc08282_2.jpg

dsc08284.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3515625366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2020.04.23. 21:56:14

Nnnnnnna, ezt nekem is ki kell próbálnom! ;)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2020.04.24. 08:50:30

@motoroskonyhaja: hajrá-hajrá! én nem is értem, eddig miért nem nagyon alkottam ebben a műfajban... lehetőségek tárháza! :)
süti beállítások módosítása