A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos értelemben vett grillszendvicset még egyébként eddig nem csináltam. A Medve sajt oldalán figyeltem fel egy roppant guszta receptre, amihez a Szeletem névre keresztelt termékük került a szendvicsbe némi hagymás gomba társaságában. Minimálisan eltérve a videóban látottaktól elkészítettem én is a saját verziómat!
Először a hagymás-gombás alapnak estem neki, amihez előbb egy evőkanálnyi sült zsírt felolvasztottam, majd egy közepes fej apróra kockázott vöröshagymát (17dkg) egy öt perces hőkezelésnek tettem ki, folyamatos kavargatás mellet csupán sóval és borssal fűszereztem. A végén egy duci gerezd reszelt fokhagymát (6g) is hozzáadtam és egy perccel később a felkarikázott barna csiperkegomba (25dkg) is a serpenyőben landolt. Egy újabb öt perces kavargatás következett és közben egy teáskanálnyi kakukkfűvel is meghintettem ezt a mennyei alapot.
Fogtam két szelet kenyeret és jó alaposan megkentem vajjal egy-egy oldalukat és a megkent felükkel lefelé a felforrósított serpenyőbe helyeztem, majd a felfelé néző oldalukat is megkentem vajjal. Érdemes minél alacsonyabb hőfokot választani, hiszen így fogunk szép egyenletes aranybarna színt elérni. Egy fordítást követően az egyik szelet kenyérre pedig már meg is kezdhetjük a rétegzést! Először két szelet sajt kerüljön a kenyérre, én maradtam a videóban is látható zamatos típusúnál, de természetesen ízlés szerint variálható a típus, márka, stb. Bőségesen pakoltam a hagymás gombából, majd újabb két szelet sajttal zártam a sort és a másik szelet kenyeret is rátettem, majd a kívánt barnulási szint eléréséig akár többször is forgatható ez a menő kis szendvics.
Jól láthatóan a sajt csodálatosan megolvadt és mesésen nyúlt minden harapásnál, és a hagymás gomba is kiválóan teljesített. Egy tipikusan egyszerű de nagyszerű csemege ez, amit ahogy a bevezetőmben is írtam, a végtelenségig lehet variálni. Jól fel lehet dobni a reggelt egy ilyen menő szendóval!