A fagyosabb idő beköszöntével szívesebben eszik ilyenkor az ember leveses, esetleg csípősebb ételeket és ezen a vonalon indultam el én is amikor a szóban forgó igencsak ütős, ám mégis pofonegyszerű egytálétel elkészítésébe fogtam. Friss kenyérrel fogyasztva önmagában is megállja a helyét és egy igazi testet, lelket melengető élményt biztosít.
Kezdésként egy kanálnyi sült zsíron üvegesre pirítottam egy fej apróra kockázott vöröshagymát (200g, 4perc) amit közben csak sóztam, majd egy kis konzervnyi sűrített paradicsomot hozzáadtam és 1-2 percig kavargattam, végül felöntöttem egy liter vízzel. Ekkor került a lábasba 2 konzervnyi csicseriborsó (480g), egy felkarikázott répa (120g), szintén felkarikázott szárzeller (120g) és 200g felkarikázott kolbász is. 1-1 teáskanálnyi őrölt borssal, édes pirospaprikával, őrölt köménnyel és kurkumával fűszereztem és 4 babérlevelet is dobtam bele. A forrást követően csökkentett hőfokon, fedő alatt rotyogtattam 20 percig. Ezután 80g bébispenótot is hozzáadtam, valamint 2 duci fokhagymát reszelve (13g), 5 perc rotyogtatás után pedig el is készült ez a mennyei finomság.
Tálalásnál még ízlés, illetve tetszés szerinti mennyiségű cheddar sajttal koronázzuk meg az összeállítást, ami tovább sűríti illetve emeli az élményt. (4 adag)