Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kolbászos csicseriborsó ragu

Egy igazán jóleső melengető egytálétel

2021. december 01. - Csabi Konyhája

A fagyosabb idő beköszöntével szívesebben eszik ilyenkor az ember leveses, esetleg csípősebb ételeket és ezen a vonalon indultam el én is amikor a szóban forgó igencsak ütős, ám mégis pofonegyszerű egytálétel elkészítésébe fogtam. Friss kenyérrel fogyasztva önmagában is megállja a helyét és egy igazi testet, lelket melengető élményt biztosít. img_9214.JPG

Kezdésként egy kanálnyi sült zsíron üvegesre pirítottam egy fej apróra kockázott vöröshagymát (200g, 4perc) amit közben csak sóztam, majd egy kis konzervnyi sűrített paradicsomot hozzáadtam és 1-2 percig kavargattam, végül felöntöttem egy liter vízzel. Ekkor került a lábasba 2 konzervnyi csicseriborsó (480g), egy felkarikázott répa (120g), szintén felkarikázott szárzeller (120g) és 200g felkarikázott kolbász is. 1-1 teáskanálnyi őrölt borssal, édes pirospaprikával, őrölt köménnyel és kurkumával fűszereztem és 4 babérlevelet is dobtam bele. A forrást követően csökkentett hőfokon, fedő alatt rotyogtattam 20 percig. Ezután 80g bébispenótot is hozzáadtam, valamint 2 duci fokhagymát reszelve (13g), 5 perc rotyogtatás után pedig el is készült ez a mennyei finomság.

img_9203.JPG

img_9207.JPG

img_9210.JPG

Tálalásnál még ízlés, illetve tetszés szerinti mennyiségű cheddar sajttal koronázzuk meg az összeállítást, ami tovább sűríti illetve emeli az élményt. (4 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7816759514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása