Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

5. Csabi Konyhája X Retro Burger Party

Egy igazán dögös, disznótoros összeállítással várunk minden burger fanatikust!

2022. február 07. - Csabi Konyhája

Drága Burger Fanok! 
Az idei év első Csabi Konyhája eseményén egy igazán testhezálló és az évszakhoz szorosan kötődő összeállítással várok majd minden érdeklődőt február 11. pénteki napon a fővárosi Retro Büfé családias kis egységében! Aki ismer, tudja jól, hogy bár a kritikusság nálam mindennel kapcsolatban erősen él, de ha kolbászról, illetve disznótoros ételekről van szó, akkor ez hatványozottan igaz. Így bár mindig a maximalizmus vezérel minden egyes burger megalkotásánál, jelen esetben ez különösen így van. 

6907d844-ea1a-46a0-bbfd-f9e144400137.jpeg 

Kikísérleteztem a létező legtökéletesebb kolbászhús receptjét, és ebből fogunk 160g húspogácsákat formázni, majd kisütni a rostlapon, ami értelemszerűen a hamburger lelke lesz. A másik rendkívül fontos elem a májas, ami kapcsán több terméket is leteszteltem, mire megtaláltam a tökéleteset, ami egy Tápiószeléről érkező házi parasztmájas, ezzel fogjuk megkenni a pirított buci alját, majd egy adag szintén spéci, házi készítésű párolt lilakáposztát halmozunk rá némi nyers lilahagyma társaságában. Erre kerül a tökéletes kolbászhúspogácsa ráolvasztott maasdamer sajttal és két szelet ropogós baconnel. Ha pedig disznótoros ízvilág, akkor természetesen nem hiányozhat a savanyúság sem, ami jelen esetben néhány szelet csemegeuborka és ecetes almapaprika lesz, szósz fronton pedig egy kis ketchup fürdővel koronázzuk majd meg ezt az igencsak brutális ízekben gazdag összeállítást.

retro.jpg


Remélem ezzel sikerült is felkeltenem mindenki érdeklődését, és bár tudom, hogy sokan vannak, többek között én magam is, akik szerint az igazi hamburgerben marhahús van, de jelen esetben garantáltan minden kétkedő elégedetten fog csettinteni már az első falat után! A rögtönzött gyorsteszt alkalmával legalábbis ez történt, haha, így aztán más egyebet nem is tudok mondani, mint hogy gyertek el és szokás szerint csapjunk egy fergeteges hangulatú gasztro fiesztát! Mint mindig, úgy majd most is különböző sörökkel is feltöltjük a hűtőt, illetve a benti tumultus elkerülése végett kint néhány könyöklővel is készülni fogunk, tovább növelve a jó kis disznótoros, talponállós élményt.


Facebook esemény

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr417264344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása