A blog rendszeres olvasói tudják már jól, hogy nagyon szeretem a medvehagymát, szezon idején pedig mindig igyekszem valami finomságot alkotni medvehagymával a középpontban. Egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam kipróbálom milyen lehet gombával párosítva!
Némi felhevített olajon üvegesre pirítottam egy fej felkockázott vöröshagymát (180g), amit csupán sóztam az 5 perces folyamat alatt, aminek végén már az 500g felkarikázott csiperkegomba is csatlakozott a lábas tartalmához. Körülbelül 2 perc kevergetés után, amikor már kicsit megrogyott a gomba 1-1tk őrölt feketeborssal és őrölt köménnyel is meghintettem és 2 gerezd fokhagymát (6g) is reszeltem rá. Nem apróztam el, úgy voltam vele két kisebb csokor medvehagymát is felhasználok (160g), aminek ekkor előbb még csak az apróra vágott szárát adtam csak a gombás alapomhoz és 3 percig kevergettem, kavargattam.
Ezután 2ek lisztet szórtam rá és alaposan átforgattam az egészet, 1-2 perccel később pedig az ízlés szerinti nagyságúra vágott medvehagyma levelek is hozzáadásra kerültek. Egy kiadós átkeverést követően 2ek mustárral és 500g tejföllel (20%) is átkavartam és 5 percig rotyogtattam. A végén 2tk őrült, füstölt paprikával is elkevertem, amitől gyönyörű színe lett az egésznek, a fantasztikus illatról nem is beszélve. Ekkor ízlés szerint még sózhatjuk is ezt a mennyei alapot, illetve én még 1tk majorannával is meghintettem, végül a közben kifőtt tésztával (500g) egy utolsó nagy, kiadós átkeverés maradt már csak hátra.
A végeredmény természetesen nem okozhatott csalódást. Egy jó szaftos, krémes, rendkívül ízes, pikáns gombapaprikás született, amit a bátrabbak még egy kis chilivel felturbózhatnak. (4 adag)