Még tart a medvehagyma szezon, én pedig a legutóbbi pogácsa után most egy pofonegyszerű kutyulós finomságot, egy igencsak ütős tojáskrémet készítettem, ami kenyérre kenve vagy mártogatósként is megállja a helyét.
Kezdésként megfőztem 8db M-es méretű tojást, majd a pucolást követően különszedtem a fehérjét és a sárgáját. Ez utóbbit villával összetörtem és 2ek (40g) mustárt, 4ek (80g) majonézt, 20g vajat, 120g tejfölt (20%) adtam hozzá és 1-1tk sóval, borssal, őrölt köménnyel és kurkumával fűszereztem. Alaposan összekevertem az alapanyagokat, majd egy csokor (100g) apróra vágott medvehagymával is rendesen összedolgoztam. Végül a szintén apróra vágott tojásfehérjével is átforgattam és már mehetett is a hűtőbe pihenni.
Ahogy az ilyen kencéknél szokás, határozottan jót tesz neki a pihentetés. Végül kenyérre kenve élveztem ezt a fantasztikus ízorgiát, amit még némi apróra kockázott kápia paprikával is lehet még tovább színezni.