Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Medvehagymás tojáskrém

Kenyérre kenve vagy mártogatósként is isteni

2022. április 03. - Csabi Konyhája

Még tart a medvehagyma szezon, én pedig a legutóbbi pogácsa után most egy pofonegyszerű kutyulós finomságot, egy igencsak ütős tojáskrémet készítettem, ami kenyérre kenve vagy mártogatósként is megállja a helyét. 

69ee4736-58c3-4966-805e-c5dd541fca43.jpeg

Kezdésként megfőztem 8db M-es méretű tojást, majd a pucolást követően különszedtem a fehérjét és a sárgáját. Ez utóbbit villával összetörtem és 2ek (40g) mustárt, 4ek (80g) majonézt, 20g vajat, 120g tejfölt (20%) adtam hozzá és 1-1tk sóval, borssal, őrölt köménnyel és kurkumával fűszereztem. Alaposan összekevertem az alapanyagokat, majd egy csokor (100g) apróra vágott medvehagymával is rendesen összedolgoztam. Végül a szintén apróra vágott tojásfehérjével is átforgattam és már mehetett is a hűtőbe pihenni. 

bc6b41bc-069c-4e87-a4e3-0632aea0654c.jpeg
Ahogy az ilyen kencéknél szokás, határozottan jót tesz neki a pihentetés. Végül kenyérre kenve élveztem ezt a fantasztikus ízorgiát, amit még némi apróra kockázott kápia paprikával is lehet még tovább színezni. 

b6f8a79e-1e17-467c-ab5d-f209508beb6a.jpeg

369c1ce1-2abc-40c0-b8b0-fb61acd422c5.jpeg
36b6c5ce-6810-4600-919b-650339395e52.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5317796281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása