Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #190 - Útonálló Burger, Verőce

Egy szuper kis útszéli burgerező a Dunakanyar kapujában

2023. július 10. - Csabi Konyhája

Az utóbbi időben elég sokat tekertem a Dunakanyarban és már többször is keresztülhajtottam Verőcén, ahol egy útszéli kis bódénál mindig masszív hambi illatfelhőbe ütköztem és legutóbb el is határoztam, hogy legközelebb megállok majd itt egy tesztelésre. A legutóbbi bringázás alkalmával már hazafelé menet eleget is tettem mindennek, az előzetesen átnézett kínálat ismeretében pedig joggal bíztam egy jó kis ízélményben az Útonálló barátságos kis teraszán.

dsc05226.JPG

A jópofa elnevezéshez jópofa étel nevek is társulnak, én pedig a névadó burgert néztem ki magamnak (3590.-), aminél a húspogácsán kívül még pulled pork is kerül a zsemlébe. A buci aljára egy tisztességes mennyiségű amerikai káposztasaláta került, ezen foglalt helyet a húspogácsa ráolvasztott cheddarral, amire egy megint csak kellő mennyiségű pulled pork került rántott hagymakarikák és BBQ szósz társaságában. Baromi dögösen nézett ki az összeállítás, amihez egy jó kis házi limonádét kortyolgattam. A kis terasz egyébként nagyon kellemes és még fedett is, úgyhogy egy esetleges eső se veheti el kedvét senkinek egy jó kis falatozástól. 

img_8085.jpeg

img_8084.jpeg

A zsemle ránézésre és beleharapva is egy jóféle, könnyed darab, bár egy kicsit nehéz volt végig egyben tartani ezt az eléggé emberes köztes tartalmat. Az ízélmény nagyon egyben volt, igazából egy harmonikus, egységes képet mutat az összeállítás, a pulled pork is egy egészen kiváló fajta, a hagymakarikával és a BBQ szósszal egy nagyon jó hármast alkot. A coleslaw bár nem egy bonyolult dolog, mégis sok helyen elrontják, itt viszont szerencsére teljesen rendben van ízre és állagra egyaránt. Nekem egyedül a húspogácsával akadt némi problémám, de nyilván ez egyéni ízlés kérdése. Én jobb szeretem a lágyabb textúrájú húspogácsákat és ha a marha természetes íze dominál. Itt viszont egy tömörebb állag fogadott, ami a fűszerezéssel együtt egy kicsit ilyen fasírtosabb irányba elvitte az egészet. De ettől függetlenül is nagyon jónak nevezném az összeállítást és eleve az egész hely nagyon szimpatikus számomra. Szóval ha valaki épp erre jár, érdemes itt megállni pár falatra.

dsc05221_1.JPG

dsc05224.JPG

dsc05225_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9118121342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása