A szentendrei Kacsakő is egy olyan hely, amivel évek óta szemeztem már, illetve számtalanszor eltekertem mellette bicajos kalandozásaim során, aztán most legutóbb épp hazafelé tartva úgy döntöttem, itt az ideje letesztelni a kínálatot!
Az elhelyezkedés szinte mesébe illő, egyfajta csodás kis oázis, közvetlenül a Duna-parton. A burger választék nincs túlbonyolítva, van egy sima cheddar burger, egy csípős-avokádós és dupla cheddar opció. Én ez utóbbira neveztem be (4500.-), az étel elkészültét pedig csipogó jelzi minden esetben. Nekem amúgy tetszett, hogy külön egységekre van bontva a kaja, az ital és a fagyi, illetve az ételkiadás. A burgereken kívül egyébként még lepények, tálak, grill kolbászok és saláták is erősítik az étlapot.
A burger ránézésre egy szimpatikus darab, a leírás szerint két marhahúspogácsa, két szelet cheddar, paradicsom, csemegeuborka, jégsaláta, burgerszósz és hagymalekvár kerül a zsemlébe, tehát egy mindenféle különösebb flancolás nélküli összeállítás ez. A zsemle abszolút rendben van, na de aminek még ennél is sokkal jobban örültem, az a hús volt. Na erről beszélek, amikor bizonyos esetekben hiányolom a marha ízét. Mármint, hogy ez a húspogácsa pontosan olyan ízre és állagra is, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ráadásul tökéletesen mediumra sütve, szaftos és rendkívül ízletes az egész. Ennél kívánni se lehet szinte jobbat. Igazából innentől már nálam teljesen nyert ügye volt az összeállításnak, viszont amellett nem mehetek el szó nélkül, hogy hagymalekvárt bizony sose látott ez a burger, helyette viszont valami szósz került még bele, ami kb. valami BBQ lehetett ránézés és íz alapján. Nagy kár ezért a fiaskóért, mert egyébként egy nagyon szuper, egységes burgerhez volt szerencsém, amit egyébként egy még magasabb szintre tudott volna emelni egy adag jóféle hagymalekvár.
Mindent összevetve elmondható, hogy festői környezet és finom ételek terén a Kacsakő Bisztró egy erős pont Szentendrén!