Egy Budapest-Esztergom biciklis tekerés alkalmával vetettem szemet a szóban forgó BeerLegal egységére, ahol a hamburger mellett szemrevaló steak opciók is helyet kaptak az étlapon, italválaszték tekintetében pedig abszolút dicséretes, hogy elég színes és változatos a választék a cseh söröktől kezdve a hazai kézművesekig. A nyárias jó időben természetesen kint foglaltam helyet és a korsó sörömet kortyolgatva vártam, hogy elkészüljön a választott burgerem.
A Black Angus Burger alapja egy Vál-Völgye buci, amibe 200g húspogácsa, bacon, cheddar, jalapeno, marinált lilahagyma és saláta kerül a leírás szerint, valamint alapértelmezés szerint hasábburgonya is jár hozzá. (4690.-)
Az asztalhoz megérkező tányér egyszerű de nagyszerű képet mutatott. Nagy örömömre a krumpli nem a szokásos egypálcás gagyi, fagyós verzió, viszont némi szósz még igazán feldobta volna az összképet. A burger első ránézésre, a kalapot felemelve és félbevágva is nagyon pozitív képet mutatott, az első harapást követően pedig mindez igazolást is nyert, hiszen ízre és állagra is egyaránt jelesre vizsgázott az összeállítás. A zsemle abszolút felső kategóriás, könnyed darab, a hús pedig szintén jól készült, szaftos, talán egy picivel erőteljesebb só+bors kombót az én ízlésvilágom elviselt volna. A bacon megint csak csillagos ötös, tökéletesen ropogósra sült és a marinált lilahagyma is kellő mértékben dobta fel az összeállítást a szósszal együtt.
Összességében elmondható, hogy egy rendkívül egységes és magas minőségű összeállításhoz volt szerencsém, minden fronton jelesre vizsgázott a burger, a szimpatikus sörválasztékkal együtt pedig egy határozottan ajánlott, kellemes hangulatú helyet ismerhettem meg és hát mindezek fényében egyáltalán nem kizárt, hogy a jövőben én is visszatérjek még.