Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #194 - BeerLegal, Esztergom

Egy ideális hely burgerezéshez és sörözéshez

2024. május 02. - Csabi Konyhája

Egy Budapest-Esztergom biciklis tekerés alkalmával vetettem szemet a szóban forgó BeerLegal egységére, ahol a hamburger mellett szemrevaló steak opciók is helyet kaptak az étlapon, italválaszték tekintetében pedig abszolút dicséretes, hogy elég színes és változatos a választék a cseh söröktől kezdve a hazai kézművesekig. A nyárias jó időben természetesen kint foglaltam helyet és a korsó sörömet kortyolgatva vártam, hogy elkészüljön a választott burgerem.

img_3062.JPG

A Black Angus Burger alapja egy Vál-Völgye buci, amibe 200g húspogácsa, bacon, cheddar, jalapeno, marinált lilahagyma és saláta kerül a leírás szerint, valamint alapértelmezés szerint hasábburgonya is jár hozzá. (4690.-)
Az asztalhoz megérkező tányér egyszerű de nagyszerű képet mutatott. Nagy örömömre a krumpli nem a szokásos egypálcás gagyi, fagyós verzió, viszont némi szósz még igazán feldobta volna az összképet. A burger első ránézésre, a kalapot felemelve és félbevágva is nagyon pozitív képet mutatott, az első harapást követően pedig mindez igazolást is nyert, hiszen ízre és állagra is egyaránt jelesre vizsgázott az összeállítás. A zsemle abszolút felső kategóriás, könnyed darab, a hús pedig szintén jól készült, szaftos, talán egy picivel erőteljesebb só+bors kombót az én ízlésvilágom elviselt volna. A bacon megint csak csillagos ötös, tökéletesen ropogósra sült és a marinált lilahagyma is kellő mértékben dobta fel az összeállítást a szósszal együtt.

Összességében elmondható, hogy egy rendkívül egységes és magas minőségű összeállításhoz volt szerencsém, minden fronton jelesre vizsgázott a burger, a szimpatikus sörválasztékkal együtt pedig egy határozottan ajánlott, kellemes hangulatú helyet ismerhettem meg és hát mindezek fényében egyáltalán nem kizárt, hogy a jövőben én is visszatérjek még. 

img_3068.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2118395123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása