Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #199 - Twisters, Sylt

Hawaii hangulat a csodás német szigeten, botrányos körítéssel

2024. augusztus 21. - Csabi Konyhája

Nemrégiben sikerült némi minőségi időt eltöltenem Sylt varázslatos szigetén, ami Németország legészakibb pontjával is büszkélkedhet a véget nem érő csodálatos tengerpartján kívül. Előzetesen olvasgatva a szigetről egyértelműen kijelenthető, hogy egyfajta igazi rongyrázós hely, de amúgy a 4€-s napijegyet kifizetve egész nap kötelezettségek nélkül lehet élvezni a napsütést és a tengert a csodaszép és kulturált, tiszta parton. Persze alaposan átnyálaztam előzetesen a gasztro helyeket is és hát több szemrevaló egységet is elmentettem. Végül a Twisters lett a befutó, ami vérbeli Hawaii hangulattal támad arculatot tekintve és legfőbb erőssége a burgerek mellett a palacsinta választék.

img_9812.JPG

Sajnos azonnal egy nagy negatívummal kell kezdenem, ami igazából az egész ottlétünkre rányomta a bélyegét. Ez pedig a hihetetlenül flegma és kedvtelen felszolgáló hölgy volt, aki miatt egyébként lényegében azonnal kedve lenne az embernek felállni és inkább máshova menni. De mi maradtunk, mert hogy itt bizony rákburger is helyet kapott a kínálatban és nagyon beleéltem magam a kóstolóba. Már a sör rendelés se ment egyszerűen, aztán az ételnél is akadt némi (nem kis) malőr. Én még ilyennel komolyan sehol nem találkoztam életemben. Az eredetileg 19.50€ áron kjnált burger kapcsán a hölgy közölte, hogy 2€-val többe kerül, valamilyen rákkal kapcsolatos okra hivatkozva, ez nem jött át teljesen... De nem is ez a lényeg. Állítása szerint ezt mindenkivel közli, de érdekes módon a mellettünk lévő asztalnál ez elmaradt. Meg most komolyan, amúgy miből állna leragasztani az árat ha már teljesen új árlapot nem akarnak csinálni... Na mindegy, lépjünk is túl ezen, még ha elég erős is egy ilyen kezdés.

A várakozási idő a rendelés leadása előtt és után is igencsak hosszúra nyúlt, de én ezen mondjuk annyira nem szoktam problémázni, mondjuk egy kedvesebb hozzáállás sokat segített volna az elfogadáson. Majd egyszer csak a semmiből az asztalon landolt a krumpli mellé kért két különböző szósz... most kapaszkodjon meg mindenki: egy tálba téve! Elég sok helyen jártam már, elég sok mindent láttam már, de ettől azért eléggé kikerekedtek a szemeim. Most komolyan, nincs elég tálka vagy mi? Ilyet én megint csak sehol se láttam még, és itt már komolyan csak röhögni tudtam kínomban. Kínosan hosszú percek teltek el a szósszal az asztalon, majd végre megérkeztek a burgerek, amik legalább tényleg baromi jól néztek ki és a twister burgonya is jól teljesített ízre és állagra egyaránt, illetve az adag is normális volt. Ez a házi BBQ szószról már nem mondható el, egy rosszabb minőségű ketchupra emlékeztetett inkább. A guacamole amúgy rendben volt, bár ha mást nem is, de némi sót és borsot azért nem ártott volna használni az elkészítése során.

img_9810.JPG

A briós zsemle valami egészen elképesztően szenzációs volt ízre és állagra egyaránt. Egyáltalán nem lett megpirítva, viszont ebben az esetben nem vált kárára az élménynek. De persze az igazi nagyágyú a 125g házi rákpogácsa volt szenzációsan erőteljes rák ízzel és valami csodálatos állaggal. Ehhez nagyon jól passzolt a cheddar, remulád és a kapor triója, a zöldség szekciót pedig uborka, paradicsom, hagyma és zöldféle képviselte. Habár a kiszolgálásra bőven volt okunk panaszkodni, de ez a rákburger viszont tényleg párját ritkítja! De persze nem lehet elmenni a negatívumok mellett szó nélkül és a két burgerért, két krumpliért, két szószért, egy sörért és egy kóláért otthagyott 70.50€ összegért azért bocsásson meg az ég, ha nem szeretném szarul érezni magam. Tényleg kár, mert amúgy egy egészen kiváló hely is lehetne, de rápillantva a google értékelésekre, úgy néz ki, ez nem egyedi eset volt sajnos... Így aztán nyilván se visszamenni nem szeretnék, se ajánlani nem tudom jó szívvel.

img_9816_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3018465245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása