Az egész ötlet még nyárra vezethető vissza, amikor életemben először készítettem teszt jelleggel otthon egy Juicy Lucy burgert, amit megfejeltem még annyival, hogy a húspogácsát baconbe csomagoltam és úgy sütöttem ki és hát a végeredmény valami egészen káprázatos lett. Korábban elég sok csalódás ért Juicy Lucy fronton, aztán innen jött a dolog, hogy elkészítsem a magam verzióját és hát ahhoz képest hogy első próbálkozás volt, minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni. Akkor csak egy sima teszkós tigris zsemlébe került a húspogi, ami egyébként meglepően jól teljesített, de ugye visszatérő problémaforrás, hogy ha az ember otthoni burgerezésre adja a fejét, nem mindig olyan egyszerű jó bucit találni hirtelen. Na és ekkor jött az újabb továbbgondolás, hogy mi lenne ha a húspogácsát végül leveles tésztába csomagolnám és sütőben sütném ki? Az eredmény előzetesen nem is lehetett kérdéses, hogy az utóbbi idők legkomolyabb gasztronómiai csodája van születőben...