Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Újdonságok a Revolución étlapján!

Mennyei jalapeno poppers, húscunamival támadó chimichanga és egy egészen elképesztő desszert burger

2017. február 20. - Csabi Konyhája

A blog rendszeres olvasóinak már lerágott csont, hogy bizony a Revolución az egyik legnagyobb kedvencem a hazai street food palettán, tex-mex kategóriában pedig az abszolút csúcs nálam. Ez több mindennek is köszönhető, de természetesen a legfontosabb, az az ételek stabilan magas minősége és az étlap hihetetlen változatossága és az őrültebbnél őrültebb kreálmányok, amik Balogh Dani mester fejéből pattannak ki és a lehető legjobb formában kerülnek megvalósításra. Hihetetlen, hogy még mindig nincs egy éves a Revo, a tavaly májusi nyitány óta pedig volt már szerencsém egy felejthetetlen fánk burgerhez, egy egészen elképesztő csokis csirkéhez, valamint a 2016-os burger toplistán első helyezést magasan megérdemlő yellow death burgerhez. Most pedig úgy éreztem, hogy itt az ideje egy újabb visszatéréshez és egy kiadós étlap mustra keretein belül győződjek meg arról, hogy továbbra is a lehető legjobb úton haladnak a srácok!

dsc01649.JPG

Tovább

Burger Mustra #127 - Almási Bistro, Budapest

Sokat gondolkoztam, hogy hogyan is fogjak bele ennek az eléggé érdekes élménynek a cikké formálásába, és végül arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálom kicsit humorosabb formába önteni az egyébként többszörös sebből vérző és igencsak szürreális élményt, amit drága jó komámmal együtt éltünk át és még napokkal később is felemlegettünk hitetlenkedve...

dsc01620.JPG

Tovább

Burger Mustra #126 - El Jardinero - Burrito & Burger, Budapest

Tavaly októberben nyitott az El Jardinero a Kertész utcában, és ha a nevéből nem esik le valakinek rögtön, az arculatot elnézve azonnal tudatosulnia kell mindenkiben, hogy bizony a mexikói konyha remekeit találhatjuk az étlapon. A hamburgereken kívül van itt még burrito és quesadilla is, én pedig talán nem túl meglepő módon a burgerre mentem rá első látogatásom alkalmával.

dsc01608.JPG

Tovább

Burger Mustra #125 - Házi / Állat Bistro, Budapest

Lőrincz György otthagyva a bábeli zűrzavart, bisztrót nyitott a Dohány utcában. Miért választja az év konyhafőnöke a szabadúszó bisztrókonyhát egy top étterem helyett? Pont azért, mert ez annyira más. Itt ő áll a pult mögött, közvetlen kapcsolata van a vendégekkel, beszélget, azonnali visszajelzéseket kap. A Házi/Állat egy laza, nyugis hely, ahol György a napi táblás ajánlathoz maga válogatja össze a friss hozzávalókat reggel a piacon. Szezonális alapanyagokból főz, és a napi menü összeállítását is az határozza meg, hogy milyen alapanyagok állnak épp frissen rendelkezésre. Míg a napi menü a séf játszótere, addig az állandó étlapon állati jó házias bisztrófogásokat találunk: óriás zsíroskenyér, kemencében sült velős pirítós, marhapofa dödöllével, szürkemarha gulyás és hamburgerek. Ez a hely a magyaros gasztronómia és egy laza bár tökéletes fúziója. Forrás: Gastro Turismo

dsc01601.JPG

Tovább

SÁRRÉTI CHILIFARM - ínyenceknek, bátraknak, haladóknak

Minden ami chili, minden ami erős!

A Sárréti Chilifarm 2012-ben kezdte meg működését, én pedig a 2014-ben megrendezésre került első erősevő versenyen ismerkedtem meg velük a w35-ben, illetve Balogh Daninak (Revolucion) köszönhetően hamar kialakult a személyes jó viszony is a Bogár családdal, akiknek köszönhetjük a mára már igencsak impozáns kínálatot, amivel minden chili rajongó álma beteljesülhet. Jelen cikkben pedig gondoltam bemutatom nem csak magát a brandet, hanem néhány terméküket is, amiket az utóbbi időben kóstoltam tőlük.

dsc00516.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil