Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Smokey Monkies Bar-BQ - füst és hús Óbudán

Egy nagyon szimpatikus kis BBQ egységgel gazdagodott Kaszásdűlő.

2017. március 26. - Csabi Konyhája

Már egy jó ideje élénk érdeklődéssel figyeltem, hogy mi készülődik a Szentendrei úton Kaszásdűlőnél, hiszen a megboldogult Fanni büfét kívülről pofás reklám plakát díszítette, miszerint hamarosan itt egy BBQ hely fog nyílni. Na erre aztán igazán nem számítottam! Óbuda ezen része amúgy se különösebben bővelkedik street food lelőhelyekben, igazság szerint a pont szomszédos Burger House-on kívül nem is igazán jut eszembe semmi más. Két hete csütörtökön örömmel vettem észre a HÉV-ből kifelé bámulva, hogy megnyitott a Smokey Monkies és másnap már sikerült is beiktatni egy tesztet egy fekete öves tesztpartner kíséretében.

dsc01989.JPG

A belső kialakítás nagyon pofásra sikeredett, nagyon pozitív meglepetésként ért, a befogadóképesség is egész emberesnek mondható és a fogadtatás is teljesen szimpatikus, közvetlen és rendkívül informatív volt. A sportrajongók is örülhetnek, hiszen több nagy tv-n is nyomon lehet követni a különböző sporteseményeket. Arra jobb ha mindenki felkészül, hogy mivel a smoker berendezés bent található, így aztán igen emberes, ugyanakkor rendkívül kellemes füst szag száll a helységben, szóval lehet, hogy nem innen érdemes az operába menni, haha. A húsokon és köreteken kívül vannak szendvics opciók is, mi pedig végül úgy döntöttünk, hogy minden húsból kérünk egy kisebb adagot, így mindent meg tudunk kóstolni, köretnek pedig mustáros krumplit és káposztasalátát kértünk. A kétféle BBQ szószt megkóstolva végül a szilvás mellett döntöttünk, abból is kértünk egy kis tálkával, a szokásos üdítők mellett pedig korrekt kézműves sörválaszték is található a hűtőben.

A husik jól néztek ki egészben és felvágva is. Kaptunk oldalast, dagadót, császárt és pulled porkot, valamint marha szegyet. A húsok többnyire remekül vizsgáztak, itt-ott viszont egy kis szárazságot tapasztaltunk, különösen a pulled pork esetében hiányoltuk azt a klasszikus puha omlósságot, majdhogynem krémes elolvadást. Ízre korrektek voltak bár inkább a naturalistább felé közelített az ízvilág, így a szósz jól passzolt hozzá, bár lehetett volna jóval karakteresebb, ütősebb is. Előzetesen a mustáros krumplit nem nagyon tudtam elképzelni, hogy milyen is lesz vagy hogy mennyire fog illeni a húsokhoz. Ez utóbbit később se tudtam megfejteni, de egyébként gond az nem volt vele, nagyon nincs mit túlmagyarázni rajta, egy korrekt mustáros krumpli. A káposztasaláta is jól teljesített, bár egy kicsit talán túlzottan édes volt, de mint ahogy a húsok esetében is, úgy az egész tálra az volt a jellemző, hogy az igazi karakter, megjegyezhető momentum hiányzott. Persze nem kell, hogy mindig minden iszonyatosan szélsőséges ízorgiát adjon, de ez esetben azért jólesett volna valami, amitől hanyatt vágom magam. Persze ez így is egy korrekt iparosmunkának nevezhető és hát persze vegyük figyelembe azt is, hogy még csak most nyitottak a srácok, szóval simán lehet, hogy ez a kis jellegtelenség még csak a kezdeti útkeresés eredménye, de maga a kezdeményezés és az egész hely szelleme nekem nagyon szimpatikus volt és egészen biztos, hogy vissza fogok még térni, ha már egyszer itt lakok a szomszédban, haha. Arról nem is beszélve, hogy az árak sincsenek elszállva, hiszen italokkal, körítéssel együtt még így is 5000 alatt megállt a végösszeg. Egy jó kis Auchan nagybevásárlás előtt, után, helyett mindenkinek ajánlok egy betérőt! :)

dsc01988.JPG

dsc02111.JPGA visszatérésre nem is kellett oly sokat várni, egy hétre rá már ismét a pult előtt toporogtam és már szinte régi ismerősként fogadtak, így végül felfedve magam nagy sztorizásba, szakmaizásba kezdtünk rögtön, megvitatva a múltkori élményeimet, illetve a srácok is sok mindenre fényt derítettek. Például a szilvás BBQ szósz azóta kiteljesedett néhány spéci fűszer hozzáadásával és hát basszus, nagyon megkaptam azt a bizonyos pluszt, amit legutóbb még hiányoltam. Én ilyet, ilyen finomat, különlegeset még sosem ízleltem korábban. BRAVÓ! Megkóstoltam a házi Jack Daniels BBQ szószt is, ami szintén hibátlanra vizsgázott, inkább a savanykásabb, ecetes vonal kedvelőinek érdemes ezzel próbálkozni, míg a szilvás egy édesebb, igazán ütős ízvilágot képviselt, nekem azonnal nagy kedvencemmé is vált. Azt már a legutóbb is elhatároztam, hogy legközelebb a szendvicsre fogok majd rámenni, ez most meg is történt egy igazi köret mix kíséretében. Most a káposztasaláta is sokkal jobban ízlett, ez a kevésbé édes ízvilág nagyon jót tett az összképnek. A mustáros krumpli esetében legutóbb kicsit talán túlzottan erőteljes volt a mustár jelenléte, most valahogy itt is sokkal harmonikusabbá vált az egész. A szendvics egyébként jól teljesített, bár kifli fronton még van hova fejlődni, de ezt a srácok is mondták, hogy még keresik az igazit, remélem hamar meg is találják!

dsc02112.JPG

Összességében tehát elmondható, hogy nagyon örvendetes, hogy egy hét alatt ekkora léptékben sikerült pozitív irányba elmozdulni lényegében minden fronton, így aztán mindenképpen támogatásra és visszatérésre érdemes a Monkies. Remélem, hogy sikerül folytatni ezt a lendületes fejlődést és megtartani egy magas színvonalat, erre az eddigiek alapján minden esély megvan. Még az út elején járnak a srácok, de lelkesedésben nem szenvednek hiányt és kívánom nekik, hogy minél előbb sikerüljön minden fronton megvalósítani az eredeti elképzeléseiket, én pedig egészen biztos, hogy a közeli jövőben újra visszatérek majd egy jókora zabálásra!

dsc02106.JPG

dsc02109.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3112355829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása