Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #132 - Beefstro Burger, Budapest

Itt a gluténmentes buci és a vega hamburger sem jelent gondot.

2017. március 31. - Csabi Konyhája

A Dohány utcában található Beefstroval egy ideje már szemeztem, hiszen jópárszor elsétáltam a tavaly május óta üzemelő egység mellett. Előzetesen túl sokat nem tudtam róluk, de a facebook oldalt és a kínálatot szemrevételezve elég jó előjelekkel indult a tesztelés.

dsc02006.JPG

A hely kialakítása elég szimpi, ahogy a fogadtatás is, a hamburger összeállítások mind igen csábítóak, ráadásul árban is igen megnyerőnek tűnnek, illetve a mini burger opció és a havi ajánlat is mutatja, hogy igyekszik izgalmas kínálattal frissen tartani magát a Beefstro. Végül a Juicy Lucy (1590.-) és a havi különlegesség, a kacsaburger mellett döntöttünk tesztelő cimborámmal, mindkettőt menüsítve kértük, szomjunkat pedig egy jó kis Ogre sörrel oltottuk. Van egy cuki kis galéria rész is hátul, mi ott foglaltunk helyet és kíváncsian vártuk az ételek megérkezését. Köret fronton pozitív előjelnek bizonyult, hogy a szemünk láttára került felszeletelésre az édesburgonya, így aztán ezen a vonalon is megelőlegeztük a gasztro sokkot.

A burgerek ránézésre jól mutattak, a Juicy Lucy-t félbevágva meg is indult a sajtlavina, ahogy kell, ellenben a kacsaburger finoman szólva is eléggé puritánnak tűnt. Külön érdekesség, hogy gluténmentes bucival is lehet kérni a burgereket, valamint sajt fronton pedig cheddar és gorgonzola közül lehet választani. Mi az előbbi mellett döntöttünk, a 15 dekás husi egyébként ízre és állagra is nagyon jól teljesített, viszont ezzel el is mondtam minden elmondhatót az összeállításról.

A kacsburger esetében ami elsőre feltűnt, az a kissé túltolt rukkola erdő. A zsemle tetejének belsején jól látszik a kacsazsír, a 14 dekás kacsamell pogácsa alatt pedig ott virít a párolt lilakáposzta, ami mellett a narancslekvár biztosította az édeskés ízvilágot. Hivatalosan SZAFTOS KACSABURGER néven lett bemutatva a facebookon a hambi, a hús ezzel ellentétben nagyon száraz volt, ahogy maga az egész összeállítás. Valami komolyabb öntet és/vagy sajt tudott volna dobni az összképen, így viszont rengeteg rukkolát ettünk az egyébként nem túl jól teljesítő zsemlével. Ráadásul az ebben az esetben elkért 1990 forintos ár sem igazán nevezhető jó üzletnek.

Az igazi feketeleves azonban csak ezután érkezett. Az édesburgonya chips ugyan igen korrekt mennyiségben kapott helyet a tálcán, az állagára viszont nagyon nehezen találtuk a szavakat. Olyan érzés volt, mintha a tegnapi felpuhult, gumis maradék mellé sütöttek volna pár szeletet frissen, hogy kijöjjön az adag és ezt bekeverve abban bíztak, hogy majd nem fog feltűnni a különbség. Hát... feltűnt. Pedig a friss, ropogós szeleteket még jónak is nevezném, bár némi fűszerezést elbírt volna. A másik nagy csalódást pedig a káposztasaláta okozta, ami egyrészt íztelen volt, másrészt pedig szokatlanul, mondhatni indokolatlanul sok lilahagyma került bele. A köretért egyébként 790 forint extrát kellett fizetni, de sajnos teljes mértékben csalódás volt így ebben a formában.

dsc02015.JPG

A Juicy Lucy burger még mondjuk korrektnek nevezhető és ár/érték arányban is OK, a kacsaburger és a köret viszont nagyon durván lehúzta az élményt, mert hiába jó a hely koncepciója, a megvalósításon még van mit erősíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4412369081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása