Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Füstölt cayenne csirkehúsleves

Egy leves, amit bátran odatennék bármelyik TEX-MEX étterem étlapjára!

2016. december 10. - Csabi Konyhája

Stabilan a mindennapjaink részévé vált a farkasordító hideg és ilyenkor tud a legjobban esni egy jó kis csípős, pikáns, gazdag leveske. Rögtön arra gondoltam, hogy a Sárréti Chilifarm füstölt cayenne őrleményét fogom az ügy érdekében csatasorba állítani és hamar össze is állt a fejemben egy igencsak extravagáns csirkehúsleves receptje, a végeredmény pedig olyannyira vadítóan jól sikerült, hogy mindenféle önfényezés nélkül mondom, hogy simán helytállna bármelyik tex-mex étterem étlapján.

dsc00875.JPG

Tovább

HOPPÁCSKA! - a kalács újratöltve

Édes és sós kürtőskalácsok a legelképesztőbb töltelékekkel megspékelve!

Nem is olyan régen már teszteltem a Töltött Kürtős által újradefiniált kalácsokat, és bár elkötelezett rajongó nem lettem, már akkor a kiszemeltek között szerepelt egy másik versenyző, a Hoppácska, akik egy folyamatosan változó kínálattal és nem utolsósorban sós kalácsokkal és ennek megfelelően igen elvadult sós töltelékekkel is várják a látogatókat. Ráadásul pont belefutottam egy akciójukba is, aminek köszönhetően egy 10% kedvezményre jogosító kódot is kaptam, így aztán egyértelmű volt, hogy nem halogathatom tovább, hogy ellátogassak a Ráday utcában található kis egységükbe.

dsc00768.JPG

Tovább

Rosé kacsamell

Nem egy nagy ördöngősség az elkészítése, a végeredmény pedig egyszerűen mennyei.

Még a nyáron kaptam egy jó barátomtól egy kisebb szatyornyi fagyasztott kacsamellet ajándékba és nem kellett sokat gondolkoznom, hogy mit is készítsek belőle. Mondjuk azért kicsit izgultam, mert sose csináltam még korábban kacsát, de bíztam benne, hogy azért a készülő mű nem fog kárba veszni.

dsc08352.JPG

Tovább

Visszatérés a Bajor Sörözőbe

Egy stabil hely, ahol a kiváló sörök mellé minőségi burgert is lehet harapni Újbudán!

A három évvel ezelőtti első Bajor Söröző élményem óta elég sok minden történt. Ugyan anno már az első benyomás is rendkívül pozitív volt, aztán tavaly tavasszal beneveztem egy embert próbáló feladatra is, egy 4x40dkg hússal operáló burger szörnyet próbáltam legyűrni, amiről egy jó kis filmecskét is forgattunk, a helyet pedig végérvényesen is a szívembe zártam. Érett már egy visszatérés, ami egyébként idén áprilisban meg is történt, de aztán jött a nagy hír, hogy megújult a zsemle és a krumpli is, valamint szemlátomást is több változáson átesett a BS, így aztán ideje volt újra egy asztalfoglalásnak!

dsc00698.JPG

Tovább

Házi nachos, amitől mindenki fejre áll!

A nassolnivalók legnagyobb királya, amivel garantált a siker.

Régi vonalas nachos rajongó vagyok, és már számtalanszor elkészítettem ezt a csodálatos nasit, hosszú évek tapasztalása áll mögöttem, a kényszer szülte kocsmai szegény ember nachos-ától kezdve a komolyabb helyek remekművein át tényleg sokfélét kóstoltam már, de mindig is magabiztosan állítottam, hogy az én kis egyszerű de nagyszerű receptemnél még nem ettem jobbat! Most viszont legutóbb egy apró, de egyáltalán nem elhanyagolható csavarral az eddig sem éppen gyenge koncepciót sikerült egy teljesen új, legfelsőbb szintre emelnem. A titok nyitja borzasztó egyszerű: felejtsd el a bolti, kommersz szószokat!

dsc00610.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil