Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #120 - Kedvenc Bisztró, Budapest

Üde színfolt egy pláza ételkínálatában.

2017. január 13. - Csabi Konyhája

A tavaly szeptemberben nyílt Kedvenc Bisztróról már több forrásból is jókat hallottam, olvastam, a végső lökést a teszthez pedig a toplistás cikkem alatti újabb ajánlás, illetve hiányolás adta meg. A hely érdekessége, hogy egy plázában, nevezetesen a Mammutban található meg, ami azért nem annyira jellemző nívós street food helyeknél, de természetesen nem is teljesen egyedülálló (pl.: Burger House).

dsc01283.JPG

Az első benyomás abszolút pozitív volt, hiszen roppant kedves fogadtatásban részesültünk, tényleg csillagos ötös volt a jó kedv és a gördülékenység, ami végigkísérte az eseményeket. Az étlap már-már zavarba ejtően bővelkedik különlegességekben (igencsak extravagáns vegán burgerekkel is a kínálatban!), én végül a névadó egyed cheddarral és baconnel megfejelt változata mellett döntöttem, és bevállaltam a menüsített verziót, így az 1790 forintos árra még jött 400 Ft extra. Jófajta üveges kézműves sörök is vannak a kínálatban, rá is mentem az egyikre és azt kortyolgattam a várakozás közben. Az igencsak szimpatikus emeleti részen foglaltunk helyet és egy képernyőn vártuk, hogy megjelenjen a szám, ami az ételek elkészültét jelezte.

Ránézésre szimpatikus volt az összeállítás, bár őszintén szólva eléggé meglepett a hamburger nagysága, vagyis hát a Hamburger Days mini burgereire hajazó méret. A Panificio il Basilico által biztosított zsemle egy nagyon jó keretet biztosított a burgernek, a 18 dekás francia marhahúspogácsa is jól muzsikált, bár a mediumra sütés sajnos nem mondanám, hogy sikerült. A madársaláta nem tartozik a kedvenceim közé, így jelen esetben sem okozott plusz élményt, a "kedvenc" burgerszósz, uborkás-capris majonéz egyveleg viszont nagyon jól működött. A bacon nem kapott túl hangsúlyos szerepet az összeállításban, amihez még paradicsom, pirított hagyma, és cheddar sajt társult. Korrekt, finom kis burger volt ez, de különösebben mély nyomokat nem hagyott az élmény és az ár/érték arányban nézve se vizsgázott túl jól a menü. Ráadásul a krumplit kissé kiábrándítónak is nevezném, ellenben a káposztasaláta túlmutatott a legtöbb helyen tapasztalható "meg lehet enni" kategórián.

Az állandó burgerkínálaton kívül még vannak váltakozó egyéb fogások is, mint levesek, saláták, desszertek és egyéb főételek. Összességében tehát nagyon szimpatikus a hely, illetve tök jó, hogy van egy ilyen alternatíva is egy plázában, ugyanakkor így elsőre a burger miatt nem lett új kedvencem a hely.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3912120981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása