Idén 3. alkalommal került megrendezésre a Hamburger Day, én pedig nem bíztam véletlenre a dolgokat. Ugyan az első napon nem tudtam megoldani, hogy kimenjek, pénteken viszont egyértelműen a nyitás, azaz 12:00 volt becélozva a tavaly már jól megtapasztalt embertelen tömeg elkerülése végett. Ugyan elég brutális felhők voltak az égen és néha nekikezdett csepegni némi eső is, de szerencsére jól tartotta magát az időjárás, így minden adott volt egy kellemes péntek kora délutáni burgerezéshez.
Immáron 9. alkalommal került megrendezésre ez a kézműves népünnepély, ami egy ideje már a street food show-val közösen képviselteti magát a hazai gasztro fesztiválok mezőnyében. Én tavaly nyáron voltam csupán először részese az élménynek az Andrássy úton, tehát nem vagyok se fanatikus, se túl tapasztalt, mondjuk a tavalyi élménynél rosszabbat aligha kívánhattam volna kezdésnek, azért mégis bizakodva vártam az ismételten új helyszínen, a Városligetben kialakított fiesztát. Mondjuk az időpont teljesen alkalmatlan volt a számomra, de még így is sikerült vasárnap este kinéznem egy gyors szemlére.
A tésztaételek kicsi korom óta a legnagyobb kedvenceim közé tartoznak és régebben igen aktívan készítettem el különböző tészta alapú étkeket. Az utóbbi időben viszont kicsit háttérbe szorult a pasta, így aztán gyermeki lelkesedéssel vágtam bele a főzőcskézésbe és a rutinos mozdulatok közé 1-2 érdekes különlegességet szúrtam be, aminek a végeredménye egy mindent elsöprő rakott tészta recept lett!