Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sörös-mustáros-hagymás karaj

2015. június 25. - Csabi Konyhája

Ez a recept is már egy jó ideje be volt tárazva és mivel pont időszűkében voltam, így most pont el is érkezett az ideje, hogy elkészítsem. Kevés alapanyagból és gyorsan elkészíthető ez az egyébként egész laktató kis finomság.

Kezdésként felolvasztottam egy evőkanálnyi sült zsírt, amire aztán rádobtam az előzetesen csíkokra vágott sertéskarajt (60 dkg), fehéredésig pirítottam magas hőfokon kb. 3 percig, közben sóztam, borsoztam. Felöntöttem fél liter sörrel majd közepes hőfokon kb. 40 perc alatt puhára főztem. Nekem elég sok sör megmaradt, így azt kénytelen voltam a végén leönteni róla.


Közben elkészítettem a hagymás alapot is egy másik edényben. Előzetesen négybe vágtam 50 dkg vöröshagymát, majd elemeire bontottam szépen. Aki nem szereti a nagy bunkó hagymadarabokat, az nyugodtan vágja több részre, én most beéreztem, hogy jó nagyra hagyom inkább. Itt is egy evőkanálnyi sült sertés zsír olvasztásával indítottam, majd jöhetett a hagyma, amit megint csak sóztam és borsoztam. Néhány perc után felöntöttem 1dl vízzel majd negyed órán át kevertem, kavartam és még egy picit roppanósra hagytam. Hozzáadtam 2 evőkanál mustárt, elkevertem, majd összeborítottam a hússal és jó alaposan összekevertem.

Kifőztem egy zacskó rizst, majd azt is hozzáadtam még a hagymás húsomhoz. Nem született egy egetrengető gasztronómiai csoda, de még így is egy ízletes, pikáns és laktató eledel készült. (4 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr888577038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása