
8. Csabi Konyhája X Retro Burger Party, Budapest
Egy igazán spéci Márton-napi libaburgerrel készülünk

Az utóbbi időben többször is megmutatta igazi arcát az ősz, így aztán én is arra gondoltam, hogy egy jó gazdag, sűrű leves elkészítésével hangolódom minderre. Két nagy kedvencemet, a sütőtököt és a céklát állítottam a középpontba, így aztán túl nagy kockázatot nem is vállaltam a végeredményt illetően.
Rendes óbudai lakosként élénk figyelemmel követtem nyomon a Szentlélek téri HÉV megálló megújulását, szépülését, különös tekintettel a nem túl megkapó késdobáló kocsma-gyrosos páros ledózerolását és a helyére felhúzott kétszintes épület megszületését. Aztán egy évvel ezelőtt előbb az alsó szektor nyitotta meg kapuit, ami egy rendkívül szimpatikus és igencsak tágas pékség, majd az idei nyár folyamán a tetőterasz is elstartolt, én pedig egyre aktívabban kacsingattam a hely felé utazásaim során. Aztán nemrégiben összefutottam ezeréves zenész cimborámmal, akivel nagyon régen nem találkoztam már és egy nagyon jóízű beszélgetésbe keveredtünk a budapesti éjszakában. Rácz Tibi, akit régimotoros koncertre járók Pucu néven talán jobban ismerhetnek a Plastic Bitch soraiból, de több fővárosi szórakozóhely is az ő nevéhez fűződik. Mint megtudtam, időközben átnyergelt a gasztró vonalra és láss csodát, a szóban forgó Átszálló útjait egyengeti éppen. Na nem is kellett ennél több, hamar megbeszéltünk egy találkozót, hogy közelebbről is szemügyre vegyem az impozáns egységet.
Megunhatatlan nagy kedvencem a sütőtök, amit minden formában és végtelenségig képes vagyok fogyasztani. Gondoltam egy nem is annyira merészet és egy korábban már nagy sikert aratott banánkenyér receptemet alapul véve elkészítettem annak a sütőtökös verzióját. A végeredmény olyan szinten elvarázsolt engem is, hogy most desszert fronton az idei év egyik legjobbjának kiáltom ki ezt a fűszeres és leírhatatlanul puha finomságot.
Nagy kedvencem a sütőtök, ahogy a túró is, így aztán nagyot nem tévedhettem, amikor a szóban forgó süti elkészítésére adtam a fejem, amihez a Femina oldalán futottam bele egy nagyon szimpatikus receptbe, amit most szokásomtól eltérően lényegében változtatás nélkül készítettem el.