Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sütőtökös puding

Egyszerűen elkészíthető kis pohárdesszert

2021. január 30. - Csabi Konyhája

Mivel a legutóbbi, sütőtökös lapcsánka recepthez nem kellett felhasználnom az összes tököt, rögtön tudtam, hogy a maradékból valami jó kis finom desszertet akarok majd csinálni, amihez kapóra is jött egy jó kis egyszerű recept, amit a saját ízlésemnek megfelelően kicsit megvariálva most végre kipróbálhattam!

dsc02926_2.JPG

Tovább

Sütőtökös lapcsánka

Egy újabb verziója ennek a megunhatatlan finomságnak

Nagy lapcsánka/tócsni rajongó vagyok, legutóbb tavaly nyáron csináltam egy elég menő tökös verziót, ami után itt volt az ideje, hogy a nagy kedvencemet, a sütőtököt is csatasorba állítsam. Ezúttal az ízesítés terén egy kicsit merészebb voltam és igyekeztem az egyik nagy specialitásomnak és örök kedvencemnek számító sütőtökkrémlevesnél használt fűszerekből minél többet felhasználni itt is.

dsc02895_1.JPG

Tovább

Vargányás szarvasraguval támad a Don Pepe januári extra pizzája

A végeredmény pedig a tekercshez hasonlóan kellően ütős és vagány

A Don Pepe januári spéci tekercse után úgy gondoltam, hogy nem elégszem meg ennyivel és az ugyanazzal a vargányás szarvasraguval operáló extra pizzával is teszek egy próbát. A SZARVASVADÁSZ névre keresztelt összeállítást (2990.-) a békéscsabai étteremből rendeltem házhoz.

dsc02868.JPG

Tovább

Focaccia - egyszerű házi kenyérféle

Igazából csak liszt, víz és élesztő kell hozzá!

A házi tortilla receptem sikerén felbuzdulva egyértelmű volt számomra, hogy folytatnom kell felfedező utam a házi készítésű tészták és kenyerek világában, így aztán amikor megláttam a szóban forgó olasz specialitásról egy elég szimpi és egyszerű videót, már tudtam is, hogy ez lesz a következő állomás. Megnéztem pár másik receptleírást és videót is, úgyhogy azt elég egyértelműen leszűrtem, hogy ahogy az lenni szokott, ahány ház, annyi szokás, de én amúgy sem hiszek abban, hogy egy ételt csak egyféleképpen lehet elkészíteni, így aztán ez is csak egy verzió. Az én első próbálkozásom a témában.

dsc02838.JPG

Tovább

Spenótos-szárított paradicsomos édesburgonya quiche

Tészta és hús nélküli mennyei finomság

Tavaly csináltam már egy elég menő tészta nélküli brokkoli quiche-t, és most ugyanezen a vonalon maradva ismét egy Tasty receptvideót alapul véve készítettem el ezt a batátás-spenótos finomságot. Az elkészítése pofonegyszerű és bár önmagamhoz képest az ízesítés most eléggé visszafogott, ellenben a végeredmény így is igencsak változatos és ízgazdag lett, a látványról nem is beszélve.

dsc02816.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása