Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Pikáns kaszinótojás

Tökéletes vendégváró egy kis csavarral.

2017. január 18. - Csabi Konyhája

A kaszinótojást aligha kell bárkinek is bemutatni, nekem például nagy kedvencem, én magam is sikerrel elkészítettem már néhányszor, illetve belefutottam már vendégségben is 1-2 a szó nem éppen pozitív értelmében vett érdekes műbe, aztán amikor valamelyik nap véletlenszerűen belefutottam egy igencsak csábító recept leírásba a Tabasco oldalán, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem!

dsc01346.JPG

Tovább

Burger Mustra #121 - Hoppácska!, Budapest

Még mindig van új a nap alatt: kürtőskalács burger, amitől garantált a katarzis!

Alig egy hónapja, hogy felfedeztem és instant rajongója lettem a Ráday utcában található Hoppácska! néven tevékenykedő kis kürtőskalácsozónak, aminek különlegessége abban rejlik, hogy nem mindennapi töltelékekkel kínálják ezt a finomságot, amivel teljesen új szintre emelik a történetet. Édes és sós verzióban is egészen kivételes összeállításokkal várják hétről hétre a vendégeket és hát nem lehet könnyű dolguk, hogy mi az amit meghagyjanak állandóra, hiszen én eddig még csupán hármat kóstoltam, de a személyes tapasztalataim és a facebookos oldalukat követve a látottak alapján is bátran állítom, hogy mindegyik kreációval valami egészen elképesztőt, egyedit és felejthetetlent alkotnak, alkottak. A burger kalács híre pedig mondanom se kell, azonnal lázba hozott és természetesen nem hagyhattam teszt nélkül a dolgot!

dsc01323.JPG

Tovább

Sütőben sült édesburgonya

Mennyei nassolnivaló, amit lehetetlen abbahagyni!

Nagy kedvencem az édesburgonya, amiből legutóbb egy isteni krémlevest készítettem, most pedig elérkezett az ideje, hogy egy korábbi, kissé félresikerült próbálkozás után végre elkészítsem a saját kis sültkrumplimat, édesburgonyából!

dsc01269.JPG

Tovább

Burger Mustra #120 - Kedvenc Bisztró, Budapest

Üde színfolt egy pláza ételkínálatában.

A tavaly szeptemberben nyílt Kedvenc Bisztróról már több forrásból is jókat hallottam, olvastam, a végső lökést a teszthez pedig a toplistás cikkem alatti újabb ajánlás, illetve hiányolás adta meg. A hely érdekessége, hogy egy plázában, nevezetesen a Mammutban található meg, ami azért nem annyira jellemző nívós street food helyeknél, de természetesen nem is teljesen egyedülálló (pl.: Burger House).

dsc01283.JPG

Tovább

Házi kacsatepertő

Ahogy a nemrégiben írt rosé kacsamell esetében, így itt is egy még a nyáron kapott szeretetcsomag volt a kiváló alapanyag forrása, amit ezúton is köszönök még egyszer kedves barátomnak. Én nagy tepertő rajongó vagyok, és mivel két csomag kacsahájat is kaptam (egyik 90dkg, a másik 1kg), így elég egyértelmű volt, hogy mit kell készítenem belőle, az már egy másik kérdés, hogy korábban még otthon sose csináltam, bár régen sok disznótoron is részt vettem már és hát előzetesen végiggondolva se tűnt túlzottan nagy ördöngösségnek az elkészítése.

dsc01239.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása