Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Pikáns kaszinótojás

Tökéletes vendégváró egy kis csavarral.

2017. január 18. - Csabi Konyhája

A kaszinótojást aligha kell bárkinek is bemutatni, nekem például nagy kedvencem, én magam is sikerrel elkészítettem már néhányszor, illetve belefutottam már vendégségben is 1-2 a szó nem éppen pozitív értelmében vett érdekes műbe, aztán amikor valamelyik nap véletlenszerűen belefutottam egy igencsak csábító recept leírásba a Tabasco oldalán, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem!

dsc01346.JPG

Persze jó szokásom szerint itt-ott változtattam az eredeti leíráson, a végeredmény pedig maximálisan hozta, de igazság szerint még fel is múlta előzetes elképzeléseimet. Kezdésként keményre főztem nyolc tojást, amiket a pucolás után hosszában kettévágtam, a sárgákat pedig egy tányérba gyűjtöttem és villával jól összenyomkodtam. Hozzáadtam egy-egy evőkanál mustárt és ketchupot, három evőkanál majonézt és egy teáskanál Tabasco szószt, majd jól alaposan összekevertem. A tojásfehérjéket sóztam és tekertem mindegyikre tarkaborsot, majd szépen mindegyikbe gazdagon kanalaztam a krémből, és a tetejüket apróra vágott szárzellerrel díszítettem. A kimaradt kis krémet végül szintén szárzellerrel kimártogattam és már itt teljesen elaléltam az ízek csodás harmóniájától!

Érdemes a tervezett fogyasztás előtti estén elkészíteni már a tojásokat, hiszen az ízek csak másnapra állnak össze igazán. Engem teljesen levett a lábamról ez a kicsit megbolondított kaszinótojás, a zeller pedig tökéletesen passzol az egészhez, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen egy próbát ezzel az egyébként pofonegyszerű kis recepttel! Ahogy az egy 2015-ös Tabasco szakmai esten is meg lett mondva: "Tabascóval minden jobb!" És ez igaz a kaszinótojásra is. :)

dsc01342.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3312132457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása