Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

5 szuper lecsós recept a nyárra

A jó ételnek nincs szezonja, de ha nyár, akkor LECSÓ!

2023. július 04. - Csabi Konyhája

Ki ne szeretné a jó lecsót? Tipikusan az az étel, amit kezdő konyhatündérek/hercegek is egész biztosan el tudnak készíteni és persze jó szokás szerint a végtelenségig variálható a metódus, illetve ahány ház, annyi szokás. Most, hogy ki is maxoltam az egy bekezdésben ellőhető maximális klisék számát, az alábbiakban 5 szuperjó lecsós receptet szeretnék bemutatni, amik közül egész biztosan mindenki talál kedvére valót.

lecs.jpg

 

1. TARHONYÁS LECSÓ
Egyik személyes kedvencem a tarhonyás lecsó, amit mindig gyermeki lelkesedéssel vártam kiskoromban, és ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel tudok rajongani érte a mai napig. A szokásos zöldségeken kívül jófajta házikolbász és virsli is kerül bele, igencsak gazdaggá és laktatóvá téve a végeredményt, aminek határozottan jól áll a némi édeskés felhang.

l2.jpg

 

2. CSIRKEMÁJAS CHILIS LECSÓ
A máj és a lecsó párosa mondhatni szent frigy, a létjogosultsághoz kétség nem férhet. Jelen esetben egy elég kiadós chilis turbózást is kapott az étel, ami nyilván ízlés szerinti erőfokra belőhető és ezúttal rizzsel lett még dúsítva a lecsó, ami egy valóban nem mindennapi élményt ígér annak, aki kipróbálja.

l3.jpg

 

3. EXTRÉM PADLIZSÁNOS LECSÓ
Amikor megkérdezik, hogy mi volt az eddigi legextrémebb étel, amit valaha főztem, talán elsőre meglepőnek hangzik, de ez a lecsó variáns egész biztosan ott van azon a bizonyos toplistán. A mediterrán ízek kedvelőinek lehet érdekes ez a recept, amiben a padlizsán került előtérbe nem kevés fahéj és chili társaságában miközben a házikolbász se hiányozhat az összképből. Halkan megjegyezném, hogy annak idején a Konyhafőnökös bemutatkozó ételemnél ez a lecsó is gazdagította a már alapból sem túl szerény ízvilágát a továbbgondolt Wellington Burgeremnek.

l4.jpg

 

4. CHILIS-TÖKÖS LECSÓ
Maradva a chilis vonalnál ez a variáns sokak rémét, a kaprot és a tököt házasítja a klasszikus lecsóval, a végeredmény pedig egy igazán különleges és páratlan ízélmény. Én mindig próbálok mindenkit rávenni a nyitottságra és a régi rossz beidegződések elhagyására, így teszek most is, és mindenkit próbálok arra buzdítani, hogy kössön barátságot a zsenge tökkel, amihez első lépésnek ez a jó kis lecsó akár pont jó kezdet is lehet.

l5.jpg

 

5. GRILLKOLBÁSZOS, TOJÁSOS LECSÓ 
Végül, de nem utolsósorban pedig itt egy tojásos variáns is, amihez még egy komolyabb adag grillkolbász is került, így aztán akár egy tökéletes maradékmentő receptként is jól jöhet egy grillparti után. Én annyira megszerettem ezt a lecsós receptemet, hogy bár ritkán szoktam többször elkészíteni ugyanazt az ételt, bizony ezt a receptemet már többször bevetettem és minden bizonnyal idén is újra elő fog kerülni majd egy alkalmas pillanatban.

l1.jpg

Remélem sikerült néhány jó tippel, ötlettel szolgálnom lecsó témakörben, ha pedig valakinek van kedve megosztani az ő receptjét, különleges összeállítását, az alábbiakban kíváncsian várom, illetve előre is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1618159422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása