Már számtalan formában szerepelt itt a blogon valamilyen lecsó, kezdve a nálam nagy alapvetésnek számító tarhonyás verzió, de csináltam brutál csípős csirkemájas, vagy egészen extrém padlizsános lecsót is. Most, a tomboló nyár kellős közepén ismét lecsófőzésre adtam a fejem és egy mondhatni pofonegyszerű összeállítást dobtam össze, a végeredmény viszont összességében így is egészen elképesztően finom lett. Tipikus "megúszós" étel, mondhatni...
Jó szokás szerint 2 jó nagy fej apróra kockázott vöröshagymával (54dkg) indult a művelet, amit egy evőkanálnyi felolvasztott sült zsíron egy 10 perces hőkezelésnek tettem ki, sűrű kevergetések közepette. Csupán sóztam és borsoztam, majd a jelzett idő leteltével 270g felkarikázott sajtos grillkolbász is csatlakozott a hagymás alaphoz. Nem szándékom különösebben reklámozni, de számomra teljesen pozitív csalódás volt a SPAR ezen terméke! :)
Öt perccel később már 50dkg felkarikázott lecsópaprika is a lábosba került 2 gerezd (20g) reszelt fokhagymával együtt. Ismét egy öt perces kevergetés, kavargatás következett és végül 50dkg felkockázott paradicsom is hozzáadásra került 2tk édes őrölt pirospaprikával együtt. Időnként megkeverve, közepes hőfokon rotyogtatva negyed óra múlva ismét sóztam, borsoztam és 1tk őrölt paprikával is meghintettem még és gyakori kavargatás közepette, újabb negyed órával később már csak a felvert tojásokat (6db) öntöttem hozzá, majd ízlés szerinti ideig történő kavargatást követően, amíg kicsit megszilárdul a tojás, már készen is van a mennyei lecsó!
Most önmagamhoz képest egy kicsit visszafogottabb, kevésbé harsány ízvilágú fogás született, de panaszom így se lehetett rá. Nálam nagyon jól működött ez a grillkolbászos párosítás is és tényleg viszonylag kevés időráfordítással egy nagyon jó kis laktató ételt készíthetünk. (3 adag)